V Slovenski Bistrici še štiri kolesarska stojala

15.08.2021 04:40
Pester je program ob letošnjem evropskem tednu mobilnosti. Tudi zloženka in kratki film o sistemu mestnih koles Zapelji me.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi letos se bodo pomerili v ulični košarki. Foto: Aleš Kolar
Aleš Kolar

Razvojno-informacijski center (RIC) Slovenska Bistrica je pripravil program ob evropskem tednu mobilnosti, ki bo letos potekal med 16. in 22. septembrom pod sloganom Živi zdravo, potuj trajnostno. RIC Slovenska Bistrica in Občina Slovenska Bistrica bosta ves september občane spodbujala, da se na delo odpravijo s kolesom, s svojim ali mestnim iz sistema Zapelji me. Hkrati bodo beležili dneve in tekmovali v dosežkih.

Osnovnošolci bodo pešačili

Učenci Osnovne šole dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec bodo v času tedna mobilnosti v spremstvu vodnikov v šolo hodili peš. Še posebno pestro bo 17. septembra na parkirišču v Čopovi ulici v središču Slovenske Bistrice. Organizatorji bodo med drugim izvedli turnir v ulični košarki za pokal Slovenske Bistrice za mladino in odrasle s spremljevalnim programom. Na prireditvi bodo predstavili sistem izposoje mestnih koles in nameščanje spletne aplikacije za uporabnike ter prikazali izposojo in uporabo baterije. Na voljo bo tudi popravljalnica koles, na kateri bodo sodelovali lokalni kolesarski servisi.

Zloženka o mestnih kolesih

Organizatorji bodo za to priložnost pripravili distribucijsko zloženko o sistemu izposoje mestnih koles Zapelji me. Načrtujejo tudi izdelavo kratkega filma o načinu delovanja sistema mestnih koles, ki ga bodo potem objavili na spletnih kanalih. Prav tako je v načrtu postavitev štirih dodatnih kolesarskih stojal za potrebe sistema Zapelji me, in sicer na parkirišču v Čopovi ulici, pri Gradu Slovenska Bistrica, pri južnih mestnih vratih in v športnem centru Vintgar. V Čopovi ulici bodo postavili tudi novo servisno stojalo za popravilo koles.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta