V Spuhlji s participacijo do šiviljskega tečaja

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
04.09.2022 05:40

Z uvedbo participativnega proračuna so v ptujski četrtni skupnosti Spuhlja zadovoljni. Letos so uredili fitnes na prostem, čez eno leto naj bi v Spuhljo vabil motorični park.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V športnem parku so postavili fitnes na prostem.
Slavica Pičerko Peklar

Mestna občina Ptuj je poskrbela, da je Športni park v četrtni skupnosti Spuhlja bogatejši še za fitnes na prostem. Preživljanje prostega časa in druženje v že tako dobro opremljenem športnem parku, kamor mnoge zvabi urejeno igrišče za odbojko na mivki, je tako zdaj mogoče povezati z izvajanjem različnih vaj na prostem. Sredstva zanj so krajani izglasovali v okviru participativnega proračuna MO Ptuj, v katerega so vključili tudi pridobitev defibrilatorja, organizacijo tečaja šivanja z recikliranjem tekstila, prihodnje leto naj bi v Spuhlji, po izboru krajanov, postavili še motorični park.

Projekti so jih povezali

Defibrilator v vrednosti 2500 evrov je najti pri večnamenski dvorani ob glavni cesti v Spuhlji. Ureditev fitnesa na prostem z devetimi napravami je stala 12.500 evrov, še 2500 evrov so iz participativnega proračuna prejeli za dobro obiskane šiviljske delavnice, kakih 20 tisoč evrov naj bi prihodnje leto iz mestnega proračuna prejeli za ureditev motoričnega parka. Branko Strelec, predsednik četrtne skupnosti Spuhlja, pravi, da so z uvedbo participativnega proračuna v ptujski mestni občini krajani Spuhlje zadovoljni: "V vodstvu naše četrtne skupnosti smo sedli skupaj, pozvali k sodelovanju vaška društva in druge organizacije ter krajane - in resnično smo ponosni, ker nam je uspelo oblikovati projekte investicij, ki so nas povezali in so nam vsem v veselje. Smo pa pri njihovi uresničitvi rade volje pomagali tudi s prostovoljnim delom."

Športna in družabna srečanja

Športni park Spuhlja je zelo lepo urejen in priljubljen kraj za različna, ne samo športna, pač pa tudi družabna druženja. V večnamenskem objektu, ki ga je mogoče najeti, je dovolj prostora za 80 ljudi, pod pokrito teraso pa še za okoli 200 obiskovalcev. Poleg odbojke na mivki je na urejenih igriščih športnega parka mogoče igrati mali nogomet, košarko in badminton, tam je tudi steza za balinanje, še posebej mlade družine pa privabijo v park igrala za otroke. Vaščani so, da bi lahko posedali v senci in se družili kot na domačih dvoriščih, v parku postavili brajdo in zasadili trto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta