V Staršah zgradili del kolesarske steze

08.08.2021 06:00
Občina Starše dokončala kolesarsko stezo med avtocestnim odsekom in Dravskim Dvorom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od avtocestnega odseka do naselja Dravski Dvor je starška občina že uredila obojestranski kolesarski stezi, medtem ko miklavško občino ureditev kolesarske poti med Dravskim Dvorom in Dobrovcami še čaka. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Ne le cestna infrastruktura, tudi urejene kolesarske poti postajajo vse pomembnejša prometna infrastruktura, ki jo morajo zagotoviti lokalne skupnosti. To velja tudi za cestni odsek med Osnovno šolo Miklavž na Dravskem polju in avtocestnim odsekom pri Dravskem Dvoru ter nadalje mimo naselij Marjeta na Dravskem polju, Trniče, Prepolje in Kungota pri Ptuju vse do Kidričevega.

V Občini Starše jim je uspelo dokončati kolesarski stezi na obeh straneh cestišča med avtocestnim odsekom in naseljem Dravski Dvor. Delati so pričeli lani in zaključili aprila letos. "Izvedlo se je približno 800 metrov kolesarske steze v širini 1,25 metra vozišča in 0,75 metra bankine na obeh straneh cestišča, torej v skupni dolžini okrog 1,6 kilometra. Investicija je veljala 75 tisoč evrov in smo jo v celoti pokrili iz proračuna Občine Starše. V prihodnosti se na tem odseku načrtuje še prenova cestišča. Kolesarska steza skozi Marjeto ter Trniče in Prepolje pa se bo izvedla v sklopu rekonstrukcije cestišča, predvidoma v letih 2022 in 2023, če bo občina glede na projekte, ki so že v izvajanju, lahko zagotovila sredstva za rekonstrukcijo. Vsekakor je rekonstrukcija glede na dotrajanost nujna, zato pri tem pričakujemo pomoč države," je pojasnil starški župan Stanislav Greifoner.

Manjka pa še večji del kolesarske steze med Dravskim Dvorom in Dobrovcami v Občini Miklavž na Dravskem polju. Usoda te kolesarske steze, ki si jo krajani Dravskega Dvora močno želijo predvsem zaradi varnosti otrok, ki se s kolesom vozijo v šolo v Dobrovce ali v Miklavž, je še nejasna, zagotovo pa ta investicija letos ne bo izvedena, saj ni predvidena v letošnjem miklavškem občinskem proračunu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta