Veterani NK Pohorje v Beogradu gostovali pri FK Partizan in z nogometnim velikanom odigrali prijateljskih 3:3

Aleš Dragar
21.05.2023 03:25

V začetku meseca so se najstarejši "dečki" ruškega kluba odzvali povabilu in odpotovali v Beograd. Večkratne prvake MNZ Maribor je v Beogradu pričakal predsednik veteranske sekcije FK Partizan Goran Kadenić. ​

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupna slika veteranov FK Partizan in NK Pohorje

Goste je v klubskem muzeju najprej popeljal skozi bogato zgodovino kluba, razkazal klubske prostore, ki krasijo slike legendarnih igralcev FK Partizan, med katerimi so tudi naši uveljavljeni igralci Srečko Katanec, Darko Milanič, Zlatko Zahovič ... FK Partizan je v svoji bogati zgodovini osvojil 25 naslovov državnega prvaka, enajstkrat je osvojil pokalno lovoriko, v klubu so najbolj ponosni na leto 1966, ko so črno-beli postali evropski podprvaki, potem ko so v finalu izgubili z madridskim Realom z 2:1. Gostje so si ogledali tudi igrišče kultnega stadiona JNA, ki je najstarejši športni objekt na območju nekdanje Jugoslavije, zgrajen leta 1949 in na katerem je vsako leto pot končala štafeta mladosti.

Veterani Pohorja so se sprehodili tudi po zelenici kultnega stadiona JNA.

Po ogledu se je dogajanje preselilo v Zemun, kjer ima beograjski klub moderen vadbeni center Teleoptik. Tam so tudi odigrali tekmo, ki je bila na trenutke vse prej kot prijateljska, naboj je bil velik, predvsem Rušani so želeli pokazati, da v Beograd niso prišli samo na izlet in da bodo resen tekmec renomiranemu domačinu. V vrstah Partizana je bilo kar nekaj izjemnih nogometašev, izstopal pa je hitri Miloš Bogunović, ki je tudi vpisal en nastop za srbsko reprezentanco. 

Enega od pogovorov z njim si lahko ogledate tukaj.

Kljub vsemu so Pohorci trikrat povedli in zapravili kopico lepih priložnosti (gole so dali Cehtl, Golob in Magdič), a je domačinom vedno uspelo izenačiti, zadnji gol za 3:3 so dali globoko v sodnikovem podaljšku, dosegel ga je prav Bogunović. Kljub občutku, da bi Pohorci lahko iztržili več kot remi, so bili oboji po tekmi zadovoljni, saj so vsi končali tekmo nepoškodovani, kar pa je pri tej starostni kategoriji najpomembnejše.

Po tekmi je v prostorih vadbenega centra sledil še bolj sproščeni del. Gostitelj Goran Kadenić je gostom predal še spominske značke in jim v govoru podelil nekaj komplimentov za prikazano igro. V enaki meri mu je to vrnil predsednik NK Pohorje Marko Ozim ter se domačinom zahvalil za povabilo in gostoljubnost, predal jim je tudi priložnostno darilo in jih povabil, da pridejo v goste v Ruše na povratno tekmo. Prijetno druženje se je zaključilo s skupnim kosilom.

Miloš Bogunović je igral tudi za srbsko reprezentanco.

Na poti domov so veterani NK Pohorje, polni vtisov z gostovanja, že kovali načrte za naslednjo pomlad, ko se bodo vrnili v Beograd, saj so se dogovorili za prijateljsko tekmo z nekdanjim evropskim prvakom in udeležencem lige prvakov Crveno zvezdo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta