Voda odnaša levi breg Drave na Ptuju

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
08.02.2019 20:17

Prebivalci opozarjajo na grozečo reko, ki odnaša neutrjeno obrežje. Projekti za sanacijo že nekaj let pripravljeni, zdaj kaže, da bi se ta lahko začela konec prihodnjega leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z desnega brega Drave ni videti, da levega reka vse bolj spodjeda.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Ptujčani, ki so pred desetletjem in več ob stari strugi reke Drave, ki se iz mesta vije proti Vičavi in Orešju, uredili sprehajalno pot, zadnja leta opozarjajo, da ta ni več varna. Morebitne sprehajalce na nevarnosti ob reki opozarjajo tudi opozorilne table.

Iz leta v leto slabše

"Od nekdanje vojašnice se je semkaj proti Vičavi vila pot, po kateri so radi stopili tudi planinci in pohodniki od drugod, ne le domačini. Bila je ta slikovita pot tudi del slovenskogoriške planinske poti, ki vodi s Ptuja proti Krčevini in naprej do Vurberka," povedo domačini, ki zdaj ponovno opozarjajo na neurejeno levo obrežje reke Drave. Ta v zadnjih letih, kar je bila urejena njena struga z obalnim delom ob ptujskih termah, vse bolj spodjeda strmo obrežje ob naselju Vičava in ogroža naselje tamkajšnjih stanovanjskih hiš.

Vlado Šilak opozarja na težave prebivalcev ptujske Vičave.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Nekaj bo treba narediti

Strokovnjaki VGP Drava Ptuj razmere dobro poznajo, a ker je izvedba del odvisna od razpoložljivih denarnih sredstev, na vprašanje, ali se bo sanacija vendarle izvedla, odgovarjajo: "Mi smo pred leti izdelali projektno dokumentacijo za sanacijo, vendar do realizacije - verjetno zaradi pomanjkanja denarja - ni prišlo."

Sprehajalna pot na Vičavi se pogreza v reko Dravo.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta