In potem je Urškino dejanje prevpilo vse Kosovelove udarne citate. Oh, Uršika zala, zdaj tebi gorje!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
- Zadnja proslava ob počastitvi 31. dneva državnosti prejšnji petek na Kongresnem trgu prestolnice je bila pričakovana z večjim vznemirjenjem.

- Zadnji dve leti smo se vsakič znova prav na proslavah zavedeli noriškega kraljestva kiča, screen save ikonografije shakespearkovičevega zamaha, iz kvazidomoljubnega melosa pa odčitavali vrednote tistih, ki ne prenesejo odstopanj od krščanskega kanona vsega pravega, spodobnega, konvencionalnega.

- S twitterjem sta primitivizem in mizoginija dobila nov zagon, nov kanal. Banalizacija in vulgarizacija sta najpogostejši javni spremljavi vseh političark.

- Eni se še spominjamo zategnjenih bivših političark a la Lidija Šentjurc, Vida Tomšič. V sive kostime odete, s strogo trajna pričesko, roževinastimi očali in sfingasto, togo držo (temu se je včasih reklo, kot bi metlin štil pojedel) so obvladovale sceno. No, bolj bledo in sporadično so jo obvladovale.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta