42. Maraton treh src: Po štirih letih se bo to soboto spet teklo tudi čez mejo

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
16.05.2024 07:00

Tradicionalni tekaški dogodek bo imel tudi dobrodelno noto. Pred maratonom in po njem se obeta zanimivo koncertno dogajanje. Kdo bo nastopil?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi letos je v času maratona pričakovati izjemno vzdušje in veliko število tekačev. 
Nataša Juhnov

"S sodelovanjem in srčnostjo lahko presegamo še tako zakoreninjene meje - tako na zemljevidu kot v glavah," je Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora 42. Maratona treh src, napovedal veliki tekaški dogodek, ki bo po štirih letih to soboto, 18. maja, vnovič obudil tradicijo čezmejnega teka. S povsem prenovljeno traso bo v prijateljskem duhu povezal obmejne slovenske in avstrijske občine. Pintarič je še poudaril, da pri organizaciji maratona vse bolj krepijo dialog z lokalno skupnostjo in občinami, kjer potekajo njihove proge: "To so tri slovenske občine: Radenci, Tišina in Gornja Radgona, ponovno pa so z nami naši severni sosedi iz avstrijske občine Bad Radkersburg. Za vse nas je maraton zelo pomemben in lep dogodek, ki nosi tudi sporočilo o tradiciji, medsebojnem spoštovanju in želji po sodelovanju."

V spomin na Gorazda Giderja

Ena od novosti letošnjega dogodka, ki gradi na prijateljstvu in sodelovanju med ljudmi iz Slovenije in Avstrije, je dobrodelni tek v spomin na pomembnega lokalnega promotorja športa Gorazda Giderja. Začel se bo ob 16. uri. Pobudo zanj so dali Lions klubi Pomurja in Lions klub Bad Radkersburg - Mureck. Predsednica Odbora za mednarodno sodelovanje pri Lions klubu Gornja Radgona Norma Bale meni, da sodelovanje med pomurskimi klubi in avstrijskim klubom teče odlično, tako kot tudi maratonci že leta uspešno tečejo preko meja dveh sosednjih držav. "Iskreno smo hvaležni Maratonu treh src, da smo postali del velike srčne zgodbe, zame pa je dogodek tudi precej čustven, saj sva z Giderjem nekaj let skupaj moderirala to tekaško prireditev," je še dodala. Nov elan dogodku bo dodala tudi nadgradnja prizadevanj v sklopu certifikata ZERO-WASTE. Med dosedanje uspehe skupnega dela z Ekologi brez meja in prostovoljci lokalne skupnosti organizatorji štejejo doseženi in celo preseženi cilj - 90 odstotkov ločeno zbranih odpadkov. Pestro bo tudi koncertno in družabno dogajanje, ki se bo na predvečer maratona prvič odvilo v občinskem amfiteatru v središču Radencev z nastopom vokalista in glasbenika Željka Bebeka. Po maratonu pa bo za dobro vzdušje poskrbela hrvaška skupina LET 3. 

Ohromljen avtobusni prevoz

Radenski maraton bo v soboto nekoliko ohromil avtobusni prevoz. Zaradi popolne zapore ob prireditvi bo avtobusni promet med 8. uro in 15.30 onemogočen na avtobusnih postajališčih na relaciji Gradišče-Tišina-Radenci-Gornja Radgona-Benedikt-Spodnji Žerjavci. Prevozi v smeri Maribora in iz Maribora bodo v času zapore potekali po obvozu na relaciji murskosoboška avtobusna postaja-avtocesta-Lenart-mariborska avtobusna postaja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta