Delavci Diane: Prejšnje vodstvo je videlo samo denar

Timotej Milanov Timotej Milanov
04.04.2019 23:04

Zaposleni se trudijo, da se dogajanje v hotelu ne bi poznalo pri njihovem odnosu do gostov. Ti hotel zapuščajo zadovoljni, pravijo. Kljub temu želijo dobiti, kar jim pripada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po besedah sindikalne zaupnice Suzane Jančar so nekateri zaposleni že dobili nove uniforme, za katere so včasih morali plačevati sami.  
Timotej Milanov

V zvezi z dogajanjem v soboškem hotelu Diana so se oglasili tudi zaposleni v hotelu, in sicer preko predstavnice hišnega sindikata Suzane Jančar. »Poslovanje je pozitivno, za kar si prizadevamo vsi zaposleni, naši gosti odhajajo zadovoljni … Trenutna situacija je za nas zelo stresna, vendar se trudimo, da tega ne pokažemo gostom. Vseeno nas je še 50 zaposlenih in borimo se, da dobimo tisto, kar nam pripada,« pravi Jančarjeva, ki je v hotelu zaposlena že 35 let. Med drugim po besedah Jančarjeve pričakujejo izplačilo dolgovanega regresa iz leta 2016 in dela regresa iz leta 2017, plačilo nadurnega dela in jubilejnih nagrad. Plače sicer dobivajo redno. Kot smo že poročali, je družbo Hotel Diana od državne sekretarke v Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu Olge Belec ter njenega sina Patricka Belca kupila Jasna Klepec skupaj s poslovnim partnerjem Željkom Jovanovićem. V času ko je prevzela vodenje družbe, naj bi imela ta še 68 tisoč evrov neporavnanih obveznosti do zaposlenih, vendar po besedah Jančarjeve na ta denar še čakajo. »O tem se dogovarjamo sproti, vse bo odvisno tudi od same realizacije v hotelu.«

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta