(FOTO) Na Otoku ljubezni pri dvigovanju mlina iz Mure prišlo do neljubega dogodka

Vestnik.si
08.10.2022 19:06

Reševanje oziroma dvigovanje mlina na prosto z dvigali se je že začelo, pri tem pa je prišlo do neljubega dogodka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vestnik.si

Konec septembra smo poročali, da se mlin na Muri v Ižakovcih ponovno potaplja. Kot so nam takrat potrdili v ZTKŠ Beltinci, bodo po padcu vodostaja reke Mure začeli z dodatnim črpanjem vode iz velikega čolna ali kumpa, šele nato bodo mehanizem spravili iz vode.

Vestnik.si

Reševanje oziroma dvigovanje mlina na prosto z dvigali se je že začelo, pri tem pa je prišlo do neljubega dogodka. Kot je razvidno s fotografij, ki smo jih prejeli v uredništvo, je mlin po vsej verjetnosti med dvigovanjem padel z dvigal. Za dodatne informacije smo poklicali ZTKŠ Beltinci, kjer zadeve niso želeli komentirati, zato smo se obrnili še na župana Občine Beltinci Marka Viraga. Ta dogodka prav tako ni želel komentirati, povedal je le, da se mlin rešuje ter da reševanje ni enostavno, saj veliki čolni oziroma kumpi tehtajo kar nekaj desetin ton in je treba biti pri tem zelo previden. "En del pa se je že rešil," je še dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta