Hotel Diana brez koncesije za termalno vodo

Vlada danes sprejela sklep, da se postopek izdaje akta za rabo termalne vode iz vrtine pri hotelu ne začne. Sklep sodišča o izselitvi postal pravnomočen konec oktobra, Olga Belec podjetje prodala kasneje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov

Vlada je na današnji seji sprejela sklep, da se družbi Hotel Diana sporoči, da se postopek izdaje koncesije za rabo termalne vode iz vrtine Sob-2/88 za ogrevanje ne bo začel. V postopku so namreč ugotovili, da družba Hotel Diana ne izpolnjuje pogojev za rabo termalne vode, ker ni lastnica nepremičnin in do njih nima drugih pravic, ki so potrebne za izvajanje koncesije.
Ministrstvo za okolje in prostor je namreč izvedelo, da je družba Heta začela postopek izvršbe izpraznitve  prostorov istoimenskega hotela, sklep sodišča o tem pa je postal pravnomočen 30. oktobra 2018.
Tako kot sklep vlade zdaj pozornost zbuja obrazložitev, v kateri je naveden datum pravnomočnosti sodnega sklepa o izpraznitvi hotela. Ta dokazuje, da je Olga Belec, zdajšnja državna sekretarka v Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, svoj  90-odstotni delež v družbi Hotel Diana prodala Jasni Klepec iz Velenja in  Željku Jovanoviću iz kraja Traversetolo v Italiji po pravnomočnosti sklepa o izselitvi.

Državna sekretarka Olga Belec je družbo Hotel Diana prodala konec lanskega leta, novi lastniki pa ji očitajo, da jim je pri tem zamolčala nekatere bistvene informacije o poslovanju družbe. 
Foto:nataša Juhnov

Vedeli so, kaj se dogaja, a upali na drugačen razplet

Klepčeva, sicer nekdanja direktorica Savinjsko-šaleške območne razvojne agencije, pravi, da je bila v času nakupa podjetja, ki se je zgodil konec lanskega leta, seznanjena z dejstvom, da je začet postopek izvršbe: »Nisem pa vedela, da se bodo zadeve tako naprej razvijale, saj sem upala, da se bomo uspeli zmeniti.«
Lastnik prostorov-Heta si za izpraznitev objekta prizadeva zaradi prodaje nepremičnine, za katero želi iztržiti 1,8 milijona evrov. Kot smo neuradno izvedeli, bodo v Heti nadaljevali s postopkom, stavba pa naj bi bila izpraznjena že aprila letos. V družbi zadev ne komentirajo, po naših neuradnih informacijah naj bi bili že blizu dogovora z resnim kupcem.

Jasna Klepec.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta