Hotel Diana tik pred zaprtjem?

Vlada sprejela sklep, da se postopek izdaje akta za rabo termalne vode iz vrtine pri hotelu ne začne. Sklep sodišča o izselitvi postal pravnomočen konec oktobra, Olga Belec podjetje prodala pozneje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prelomni trenutek se bo zgodil ravno v času, ko se je družba začela pobirati po letih slabega poslovanja. 
Aleš Cipot

Vlada je sprejela sklep, da se družbi Hotel Diana sporoči, da se postopek izdaje koncesije za rabo termalne vode iz vrtine Sob-2/88 za ogrevanje ne bo začel. V postopku so ugotovili, da družba Hotel Diana ne izpolnjuje pogojev za uporabo termalne vode, ker ni lastnica nepremičnin in do njih nima drugih pravic, ki so potrebne za izpolnjevanje koncesije. Ministrstvo za okolje in prostor je namreč izvedelo, da je družba Heta, ki je lastnica objekta, začela postopek izvršbe izpraznitve prostorov istoimenskega hotela, sklep sodišča o tem pa je postal pravnomočen 30. oktobra 2018. Tako kot sklep vlade zdaj pozornost vzbuja obrazložitev, v kateri je naveden datum pravnomočnosti sodnega sklepa o izpraznitvi hotela. Ta dokazuje, da je Olga Belec, zdajšnja državna sekretarka v uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, svoj 90-odstotni delež v družbi Hotel Diana prodala Jasni Klepec iz Velenja in Željku Jovanoviću iz kraja Traversetolo v Italiji po tem, ko je sklep o izselitvi postal pravnomočen.
Vlogo za pridobitev koncesije za rabo termalne vode je leta 2004 vložila družba Radenska Zvezda - Diana, po stečaju Zvezde - Diane pa je nepremičnine prevzela finančna družba Hypo Leasing, sedaj Heta. Obe murskosoboški vrtini, Sob-1/87, s katero gospodari Komunala, in Sob-2/88 ob hotelu Diana, sta bili izvedeni leta 1998. Vrtina pri hotelu z namenom ogrevanja hotelskega bazena in poslovnih prostorov ter sprva še objekta policije.

Nepremičnino bo zapustila tri mesece po nakupu

Prelomni trenutek se bo tako zgodil ravno v času, ko se je družba začela pobirati po letih slabega poslovanja. »Družbo Hotel Diana vodim od začetka letošnjega leta. V slabih treh mesecih mojega dela se kažejo pozitivni rezultati. Dnevno se dvigujejo ocene gostov v anketah kot tudi na spletnih portalih in družbenih omrežjih. V tem obdobju smo vložili že okoli 50 tisoč evrov v vzdrževanje in obnovo objekta,« pravi Klepčeva. Pri tem še pove, da je bila omenjena investicija namenjena ne samo dvigu kakovosti, ampak je bila nujna, saj bi sicer nastala velika škoda na objektu, zlasti v velnesu. Po njenih besedah so tudi resno pristopili k dogovorom z lastnikom glede odkupa nepremičnine. »Oddali smo že tri ponudbe za odkup. Z lastnikom smo še vedno v fazi pogajanja. Zato je zame presenečenje, da je izvršba za izpraznitev prišla ravno v tem času. Družba Hotel Diana je pomemben poslovni subjekt v lokalnem, regionalnem in tudi širšem okolju. Delo zagotavlja okoli 50 zaposlenim. Takojšnja izpraznitev nepremičnine bi pomenila propad podjetja, ki sicer dobro posluje in ima bonitetno oceno A+.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta