Izmučeni in lačni otroci - policija odgovarja: Pri tovrstnih prekrških ima policija ničelno toleranco

V. T.
18.01.2019 17:05

Pred dnevi smo pisali o dogodku z avtobusom, polnim otrok iz Osnovne šole IV Murska Sobota, ki jih je na Lukovici ustavila policijska kontrola. Policija je danes poslala odgovore na naša vprašanja, ki jih objavljamo v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Desno je znak, ki ga je imel avtobus, levo pa znak, kot bi ga moral imeti.  
Vestnik

Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije je na naša vprašanja o tem, kaj se je dogajalo na počivališču Lukovica, kjer je policija kontrolirala avtobus in zakaj je postopek trajal tako dolgo, odgovorila:
"Policisti  specializirane  enote za nadzor prometa so 15. 1. 2019 na počivališču Lukovica   opravljali  poostren  nadzor  cestnega  prometa  s poudarkom na kršitvah voznikov tovornih vozil in avtobusov. Ob 12:45 ure so opazili avtobus,   kjer  so  policisti  že  na  pogled  ugotovili  manjšo nepravilnost.  Ker  so  posumili,  da  gre za organiziran prevoz otrok, pri katerem  veljajo  najvišje  mere  varnosti, so zaustavili vozilo in izvedli nadzor nad  izpolnjevanjem  obveznosti v zvezi z dokumenti in opremljenostjo vozila. Policisti  so ugotovili, da voznik opravlja prevoz skupine otrok v cestnem  prometu, pri čemer so bile  ugotovljene  nepravilnosti,  ki so povezane s kršitvami predpisov na področju varnosti cestnega prometa. Zoper voznika so bili  na podlagi ugotovljenega stanja izvedeni ustrezni ukrepi, poleg tega je zoper pravno osebo začet hitri postopek.
Na  kraju  nadzora  se  je  nahajala  tudi  pooblaščena  oseba Inšpektorata Republike  Slovenije  za  infrastrukturo, torej inšpektor,  ki je prevzel postopek  od  policije  v  zvezi  z  delovanjem  tahografa, ki je prav tako ugotovil nepravilnosti in izvedel ustrezni postopek.

Tabla za prevoz otrok.  
Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta