Krvodajalska akcija Nogometne šole Mura: Čarno-bejla krf privabila 50 darovalcev

Damjana Nemeš, Vestnik
12.05.2023 17:00

Tovrstne akcije pomoči drugim so poslanstvo kluba in hkrati odgovornost, pravi Dejan Grabić, trener NŠ Mure

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Kljajić

Nogometna šola Mura je v sodelovanju s Centrom za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, RK Slovenije in območnim združenjem RK Murska Sobota pripravila drugo krvodajalsko akcijo Čarno-bejla krf. "Brez darovane krvi ne moremo zdraviti naših bolnikov v slovenskih bolnišnicah, tudi zato želimo s to akcijo širiti bazo slovenskih krvodajalcev. Pridobiti želimo aktivno mlado populacijo in tako zagotoviti tudi v prihodnje dovolj krvi v Sloveniji," je povedala Erika Kavaš, predstojnica Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

Misel na prihodnost 

Kot je pojasnila, smo v Sloveniji za zdaj še samozadostni s preskrbo s krvjo, vendar pa je potrebno misliti na prihodnost. "Vse te stvari, ko lahko nekomu pomagamo, so plemenite in dobre, zato se tudi v imenu kluba zahvaljujem vsem, ki so se odzvali akciji," je povedal Dejan Grabić, trener črno-belih. Dodal je, da so takšne akcije ne nazadnje tudi poslanstvo kluba in hkrati odgovornost.

Mura ima to moč

"Če si kakršna koli javna oseba, moraš spodbujati tiste stvari, ki so v dobro drugih, za dobro vseh. NŠ Mura ima to moč in jo mora uporabiti za to, da naredimo čim več dobrih stvari. Vsekakor je solidarnost ena največjih vrednot v življenju, ki je mogoče v zadnjem času malo pozabljena. Ko pride do podobnih dogodkov, kot je ta, moramo stopiti skupaj in veseli me, da je temu tako," je še dodal Grabić. Tokratna krvodajalska akcija, ki so jo obiskali tudi Kai Cipot, Klemen Mihelak in Mirlind Daku, je privabila 50 krvodajalcev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta