Kupec Term Banovci družba Karba MGE

Majda Horvat Majda Horvat
03.04.2019 16:15

Novi delodajalec bo prevzel vse zaposlene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karba bo prevzel tudi vseh 50 zaposlenih.
Nataša Juhnov

Ljutomersko podjetje Karba MGE - montažni gradbeni elementi - je z družbo Sava Turizem sklenilo pogodbo o nakupu Term Banovci ter že nakazalo 4,6 milijona evrov kupnine. Srečko Karba, direktor družbe Karba MGE, je povedal, da bo posel povsem končan konec maja ali v začetku junija. Sava Turizem mora namreč najprej izločiti prodajano premoženje in ga prenesti na novoustanovljeno družbo, ki bo potem z vsem premoženjem prešla v roke novega lastnika.
"Za to naložbo smo se odločili, da bomo s termami sami gospodarili kot odgovoren lastnik in ustvarjeno vlagali v razvoj, v našem interesu pa je tudi zaposlovati domače ljudi," je povedal Karba. Ker se sami ne spoznajo na turistično dejavnost, bodo vodenje zaupali ljudem, ki imajo na tem področju bogate izkušnje. Imen za zdaj še ne morejo razkriti, so pa dogovori že sklenjeni. Pogajanja o prodaji so trajala dve leti. Z zamenjavo lastnika sprememb ne bo niti za zaposlene, saj sklenjena pogodba predvideva, da bodo k novemu delodajalcu prešli vsi, teh je okoli petdeset.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta