Murska Sobota: Pravnico morajo v bolnišnici ponovno zaposliti

Andrej Bedek, Vestnik
05.12.2019 15:46

Tatjana Petek dokazala, da je bila odpuščena nezakonito, je nepravnomočno razsojeno. Sindikat zdravstva zaradi sodbe zahteva izredni nadzor v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za zdravje Aleš Šabeder je odobril izredni nadzor nad delom uprave Splošne bolnišnice Murska Sobota in sveta zavoda bolnišnice.
Nataša Gider

Delovno sodišče je odločilo, da mora Splošna bolnišnica Murska Sobota (SBMS) ponovno zaposliti Tatjano Petek in ji povrniti vse neizplačane plače. Nepravnomočno je razsojeno, da je bila Petkova, uslužbenka pravno-kadrovske službe, marca 2018 odpuščena nezakonito. Odpuščena pravnica je s sodbo zadovoljna, ker je, kot je dejala, sodišče v celoti pritrdilo njeni tožbi. Direktor SBMS Bojan Korošec je povedal, da sodbe ne more komentirati, ker še ni pravnomočna. V bolnišnici bodo sodbo najprej preučili, Korošec pa je že napovedal pritožbo, saj meni, da so pri odpovedi ravnali zakonito in kot dober gospodar.
V zvezi z dobljeno pravdo njihove članice so se oglasili v Sindikatu zdravstva Slovenije. Ministra za zdravje Aleša Šabedra so pozvali k uvedbi izrednega nadzora nad delom uprave SBMS in sveta zavoda bolnišnice. Prepričani so namreč, da morata uprava, na čelu katere je Korošec, in svet zavoda odgovarjati zaradi gonje proti Petkovi, ki je bila, kot so zapisali v sporočilu za javnost, utemeljena na nedokazanih in izmišljenih dejstvih. Povrhu so se v SBMS, še zatrjujejo v sindikatu, poslabšale delovne razmere, prihaja do ustrahovanja in nadlegovanja zaposlenih. Minister je izredni nadzor tudi odobril.

Direktor bolnišnice Bojan Korošec je že napovedal pritožbo, saj meni, da so pri odpovedi ravnali zakonito in kot dober gospodar.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta