Na grajskem dvorišču Chris Eckman

(tl) (tk)
22.08.2020 20:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Chris Eckman, nekdanji član legendarne ameriške skupine The Walkabouts, je nastopil v Murski Soboti. Foto Aleš Cipot
Aleš Cipot

Tako kot poletni čas tudi dogodki letošnjega Soboškega poletja počasi gredo h koncu. Minuli petek je na Trgu kulture zbrane zabavala pevka Anika Horvat, znana po svojih žarnsko raznolikih skladbah. Nastopila je ob spremljavi glasbene skupine, ki jo vodi Luigi Kozlar, razvajala pa s svojimi največjimi hiti, kot so Samo ti, Belo nebo, Ogenj in led in mnogimi drugimi. Letošnji sklop Soboškega poletja se bo zaključil v soboto s prireditvijo Si vüpaš?, ki jo vodi Mateja Ivanov Moira, na njej pa bodo priložnost dobili mladi, da se izrazijo s pesmijo in plesom.
V petek je nekoliko stran, na grajskem dvorišču, v Murski Soboti gostoval tudi legendarni glasbenik Chris Eckman, nekoč član še bolj legendarne skupine The Walkabouts, zdaj pa že dve desetletji živi v Ljubljani. Eckman je tokratni soboški koncert, ki ga je priredil MIKK, začel sam z akustično kitaro in z dvema skladbama s prevedenimi teksti slovenskega pesnika Daneta Zajca. Povedal je, da je v obdobju epidemije koronavirusa ustvaril kar precej novih skladb: "Imel sem izbiro: ali naj gledam ponovitev serije Sopranovi ali naj napišem kakšne nove pesmi." Veliko teh pesmi je izvedel tudi na koncertu, na katerem sta se mu pridružila Blaž Celarec na bobnih in Žiga Golob na kontrabasu, kasneje pa je Eckman v roke vzel tudi električno kitaro. A večji del nastopa, ki je bil razprodan (v okviru dovoljenih ukrepov), je minil v intimnem vzdušju, občinstvo pa je na koncu zahtevalo in dobilo tudi dodatek v obliki dveh zaključnih skladb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta