Nova pesem Sandija Horvata - Sunnya: "Vrvli" kot napoved albuma

Maja Hajdinjak, Vestnik
18.06.2024 17:00

Album Vedno najdeš čas bo luč sveta ugledal 1. septembra. Vsestranski umetnik pravi, da večinoma piše pesmi za druge.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sandi Horvat - Sunny je vsestranski glasbenik, ki bo svoje delo okronal z albumom. 
Osebni Arhiv

Vsestranski glasbeni umetnik (ukvarja se s petjem, skladanjem, je multiinštrumentalist in producent) iz Murske Sobote Sandi Horvat - Sunny predstavlja svojo najnovejšo pesem Vrvli. Ta globoko čustvena in navdihujoča skladba, ki govori o veri vase in prenaša popotnico zanamcem, napoveduje njegovo prihajajočo mini ploščo Vedno najdeš čas, ki bo izšla 1. septembra 2024.

Album je rezultat večletnega dela in pomemben mejnik v Horvatovi glasbeni karieri. "Ideja za izdajo albuma se je rodila, ko sem ugotovil, da imam v svojem ustvarjalnem repertoarju kar nekaj pesmi, ki še niso ugledale luči sveta. Večinoma pišem za druge, a ker je veliko skladb, ki nikoli ne presežejo meje mojih misli ali studia, sem se odločil, da jih združim v neko zbirko. Želel sem, da te pesmi končno zaživijo in najdejo pot do poslušalcev," pravi Horvat in doda, da je bil izbor pesmi za album resnično zahteven proces. Od desetih posnetih pesmi jih je pet našlo prostor na albumu. "Preostale še potrebujejo čas, da dozorijo. Teh pet skladb pa je tistih, s katerimi se najbolj poistovetim in za katere verjamem, da me bodo poslušalci prek njih globlje spoznali. Rdeča nit albuma je radovednost, želja po znanju in ustvarjalna fleksibilnost. Album prinaša obilo pop, rock in blues energije, ki jo spremljajo različna čustvena stanja."Na albumu bodo poleg omenjene Vrvli še Mama, Pusti da sanjam, Sanje in Vedno najdeš čas. Za skladbo Vrvli je posnel tudi videospot, prispevalo ga je KUD Pozitiv. Direktorja produkcije sta Radovan Jaušovec in Boštjan Božič Boško, nastopajo Maj Palik, Jaka Slejko, Izidor Čemažar, Sebastjan Rot, Tjaša Hozjan in Fijona Herlič, producenta sta Drago Pintarič in Šemso Mujanović.

Sandi Horvat - Sunny ob pripravi albuma trenutno skupaj s pevko Dorino Gujt in pianistom Dejanom Berdenom ustvarja gledališko predstavo Milivoja Mikija Roša kot skladatelj in producent. Poleg tega kot kitarist spremlja prleškega glasbenika Sama Budno. Veliko časa posveča družini, predvsem svojima otrokoma, Samu, ki končuje drugi razred, in Tjaši, ki bo septembra začela obiskovati srednjo zdravstveno šolo. "Moji cilji za prihodnost so jasni. Septembra bo izšel moj avtorski prvenec, do takrat pa načrtujem še nekaj novih pesmi in videospotov, ki bodo poslušalcem ostali v spominu," je sklenil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta