Pomurje: Minister in veleposlanica Norveške z mladimi o priložnostih v Pomurju

Sanja Verovnik
16.05.2023 15:00

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je skupaj z veleposlanico Norveške Trine Skymoen v Murski Soboti danes udeležil predstavitvenega dogodka mladih pomurskih talentov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ministerstvo za kohezijo in regionalni razvoj

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je skupaj z veleposlanico Norveške Trine Skymoen v Murski Soboti udeležil predstavitvenega dogodka mladih pomurskih talentov, ki poteka v okviru projekta TALENT LAB - Povečanje zaposlitvenih potencialov v pomurski regiji. Dijaki zaključnih letnikov več pomurskih šol so v prostorih Ekonomske šole Murska Sobota predstavili rezultate svojega dela, potem ko so v preteklih mesecih z mentorji reševali konkretne izzive pomurskih podjetij in s tem krepili svoje kompetence.

Mladim je karierno pot treba omogočiti doma

Minister Jevšek je čestital vsem mladim, vključenim v projekt (sofinancira ga norveški finančni mehanizem v okviru programa Izobraževanje - krepitev človeških virov), ki se s krepitvijo veščin mladih in zmogljivosti podpornega okolja osredotoča na povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji. Posebej je izpostavil pomen povezovanja lokalnih in izobraževalnih institucij ter gospodarstva: "To povezovanje je zelo pomembno za nadaljnji razvoj regije ter za to, da mladim omogočimo zaposlitev in karierno pot tukaj, v Pomurju," je poudaril minister Jevšek. Ob tem je opozoril, da je brezposelnost mladih najbolj problematična v vzhodni Sloveniji, še posebej v Pomurju: "Vse več mladih tudi zapušča regijo, saj se po študiju v Ljubljani ali Mariboru ne vračajo več nazaj. Cilj države je bolj skladen regionalni razvoj, zato moramo te trende obrniti." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta