Razgreto o hladnih prostorih OŠ Bogojona

Timotej Milanov Timotej Milanov
01.03.2019 18:04

Vodstvo šole opozarja, da se z nezadostnim ogrevalnim sistemom krši tudi zakonodaja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na osnovni šoli v Bogojini je 30 zaposlenih, obiskuje jo 185 otrok.
Nataša Juhnov

Prostori osnovne šole (OŠ) v Bogojini, ki jo obiskuje 185 otrok, niso dovolj ogrevani, menijo v vodstvu šole, to pa je zgolj ena od težav z ogrevalnim sistemom, glede katerih ne najdejo skupnega jezika z občino. Kot pojasnjuje ravnateljica Sabina Juhart, sega začetek zgodbe v leto 2014, ko je bila izvedena sanacija ogrevalnega sistema. V ta namen so občina, ki je lastnica šolske stavbe, vodstvo šole in izvajalec, ljubljanska družba Sonce Auto, podpisali tristransko pogodbo. Omenjeno podjetje je kasneje večkrat spremenilo ime, danes se imenuje Teron in je v lasti Dmitryja in Vadima Grebenyuka.

Ravnateljica Sabina Juhart meni, da bi moral izvajalec odgovarjati za neprimerno izveden ogrevalni sistem.
Nataša Juhnov

Načrte je naročila sama

Juhartova pravi, da je od občine in izvajalca zahtevala tudi načrte izračunov toplotne energije, a jih ni dobila. "Občina je ves čas vztrajala pri stališču, da je vse v redu. Šele v letu 2017 je zaradi mojega vztrajanja izvajalec dopolnil ogrevalni sistem. Zadeve namreč v začetku niso izvedli po projektih, temveč so delali po svoje, kar je ugotovil tudi projektant."

Čakajo nadzorni odbor

Občina je sedaj pripravila aneks k pogodbi, s katerim bi po besedah župana med drugim dosegli za štiri odstotke večji izkoristek peči in skrajšanje veljavnosti pogodbe s 30 let na 20, a Juhartova aneksa ne želi podpisati. "Ta aneks je protizakonit, saj so v njem določbe, ki pravijo, da je izvajalec dolžan zagotoviti toploto zgolj za zunanjo temperaturo minus 12 stopinj Celzija, kar ni v skladu z zakonodajo. Izvajalec po tem aneksu tudi ni odgovoren za neprimerno ogrete prostore zaradi neprimerne izolacije," pravi Juhartova, ki še doda, da takšna določila pomenijo, da izvajalec ne more nikoli odgovarjati zaradi neizpolnjevanja svojih obveznosti. "Župan je lahko srečen, da nisem podpisala takega aneksa."

Na osnovni šoli v Bogojini je 30 zaposlenih, obiskuje jo 185 otrok.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta