Še tri mesece upanja za Hotel Diana

Timotej Milanov Timotej Milanov
03.04.2019 16:18

Sodišče z odlogom izvršbe na strani zaposlenih. Klepčeva opozarja, da se lahko za prodajo stavbe skrivajo nečedni posli

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družba Hotel Diana se je za las izognila deložaciji.
Aleš Cipot

Včeraj bi bili morali izprazniti prostore stavbe, ki jo uporablja družba Hotel Diana, a je okrajno sodišče v Murski Soboti ugodilo predlogu dolžnika in za tri mesece preložilo izvršbo, ki jo je sprožil lastnik nepremičnine, ljubljanska družba Heta Asset Resolution. Za to potezo se je sodišče odločilo tudi zaradi 50 zaposlenih v Hotelu Diana, s tem je omogočilo podjetju, da v tem času nepremičnino odkupi ali zaključi poslovanje v tem objektu.

Družba Hotel Diana se je za las izognila deložaciji.
Aleš Cipot

Lastnik se lahko pritoži

Heta ima možnost ugovora na odločitev sodišča, ki jo bo najverjetneje izkoristila, saj kot je razvidno iz obrazložitve sklepa sodišča, v družbi menijo, da razlogi, ki jih navajajo v Hotelu Diana, ne spadajo med upravičene razloge za odlog izvršbe, kot jih določa zakon. Zadev sicer ne komentirajo. Po neuradnih informacijah naj bi dolg iz naslova neplačane uporabnine znašal okoli 60 tisoč evrov, od tega naj bi večina nastala v času prejšnjih lastnikov. Heta naj bi kupca za stavbo, za katero želi iztržiti 1,8 milijona evrov, že imela.

Nadaljevali bodo delo

"Naša naloga je zdaj predvsem nadaljevati delo, tako kot smo pred tremi meseci začeli zagotavljati nadaljnji razvoj poslovanja in razvoj podjetja skupaj z zaposlenimi. Prve tri mesece smo dobro poslovali v smislu kakovosti, kar kažejo odzivi gostov v anketah in na družbenih omrežjih, pa tudi glede količinskih in finančnih rezultatov," pravi Klepčeva. Tako so si po njenih besedah v kratkem času povrnili zaupanje poslovnih partnerjev in tudi zaposlenih, ki so eden od stebrov poslovanja. Kot smo že poročali, je družba zaposlenim še vedno dolžna regres za leto 2016 in del regresa za 2017. Prav tako nedavna dogajanja okoli izvršbe niso minila brez posledic in so povzročila kar nekaj poslovne škode zaradi izgube poslov. Predvsem pa so vzbudila nemir pri zaposlenih, kupcih in dobaviteljih. Hkrati Klepčeva opozarja na morebitno prodajo hotela nekomu, ki se primarno ne ukvarja s turistično dejavnostjo. "Dejavnost in objekt gresta tukaj z roko v roki. Eno brez drugega nima prave vrednosti. Ne morem razumeti in ne znam si predstavljati, za kakšno dejavnost bi se ta objekt lahko uporabil. Taki nameni so ali neresni ali pa celo pomenijo nečedne posle. Želimo si transparentno poslovanje in od potencialnega kupca bi pričakovali, da se oglasi pri nas." Pri tem dodaja, da imajo s strateškim partnerjem, ki naj bi družbo dokapitaliziral in odkupil objekt, že sklenjen dogovor o poslovnem sodelovanju in tudi njegovo podpisano izjavo. "Vsekakor pa moramo najprej doseči dogovor z lastnikom nepremičnine. Seveda upamo, da bomo to uresničili v treh mesecih."

Jasna Klepec
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta