Skupina ELRAD s prenovljeno organizacijsko strukturo v leto 2021

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
06.10.2020 09:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elrad Electronics, pročelje podjetja 
Tomo Jesenicnik

Skupina ELRAD iz Gornje Radgone, ki jo sestavljajo visokotehnološka podjetja, iz leta v leto dosega odlične poslovne uspehe. V skupini je zaposlenih že preko 1600 sodelavcev. V letu 2019 so realizirali kar 150 milijonov EUR prodaje. Za njihovo trajnostno ustvarjanje presežkov, večletne odlične rezultate in inovativno poslovno filozofijo so pred kratkim prejeli nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne podjetniške in gospodarske dosežke v letu 2019.

Z vizijo, vztrajnostjo, lastnim znanjem in razvojem so postali prednostni dobavitelj večjih globalnih kupcev. Gre za svetovno najbolj znana podjetja na področju električnih oziroma baterijskih ročnih orodij in robotskih kosilnic, ki predstavljajo vse večji potrošniški trend. Podjetje je že več let prisotno tudi na področju malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike, avtomobilske ter industrijske tehnike.

Skupina ELRAD veliko vlaga v lasten razvoj, s katerim kreira prihodnosti v panogi proizvodnje elektronskih sklopov. To se je izkazalo kot dober temelj za uspešno poslovanje in rast skupine. Tako je Gornja Radgona, vključno z razvojno skupino v Celju, postala ena izmed globalno pomembnih lokacij razvoja in načrtovanja zahtevnih elektronskih sklopov za velike globalne kupce.

Partnerski odnosi s kupci, sledenje njihovim potrebam ter globalnim trendom po zagotovitvi enake kakovosti izdelkov po celem svetu, je botrovala širitvi skupine ELRAD. Svoje prvo hčerinsko podjetje so ustanovili leta 2004 v Srbiji, leta 2007 je sledila širitev na Kitajsko in v Hong Kong ter nazadnje še v Mehiko. S svojimi proizvodnimi podjetji so tako prisotni v Evropi, Aziji in Ameriki.

Elrad Electronics, proizvodni obrat
Tomo Jesenicnik

Dosedanji poslovni uspehi in stalna rast podjetja, so že pred leti spodbudili razmišljanja in prispevala k odločitvi, da skupina vseh družb potrebuje prenovljeno organizacijsko strukturo. Skupina ELRAD bo tako v novo poslovno leto 2021 vstopila z enotnim ter krovnim upravljanjem vseh družb znotraj skupine.

Za zaposlene in poslovne partnerje ne bo nobenih sprememb, razen imena družbe

S procesom izčlenitve bo pričelo delovati novo podjetje Elrad Electronics d.o.o. Na to novo podjetje bodo v celoti prenesli vso proizvodno dejavnost, vključno z vsemi zaposlenimi in njihovimi pridobljenimi pravicami, kupci, dobavitelji, zgradbo, zalogami, itd… Elrad Electronics bo pravni naslednik sedanjega Elrad Internationala. Zaposleni bodo s tem obdržali vse do sedaj pridobljene pravice. Tudi boniteta podjetja in posledično plačilna sposobnost ostaja nespremenjena, kakor tudi kontaktne osebe in vodstvo. Prav tako ohranjajo tudi vse proizvodne lokacije.

Elrad Electronics, zaposleni pri delu 
Elrad Electronics

Elrad Electronics d.o.o. bo v praksi to, kar smo do sedaj poznali kot Elrad International d.o.o. Med tem, ko bo nova vloga Elrad Internationala krovno upravljanje hčerinskih podjetij, pospešen strateški razvoj ter ustvarjanje pogojev za nadaljnjo, uspešno rast celotne skupine ELRAD. Sedež družbe ostaja v Gornji Radgoni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.