Terme Vivat bogatejše za nov bazen

V prenovo in nadgradnjo kompleksa bodo skupno vložili več kot tri milijone evrov. Investicija, s katero so v termah ob olimpijskem in številnih drugih notranjih ter zunanjih bazenih še obogatili ponudbo, pa je stala 500 tisoč evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tilen in Metod Grah ne želita ničesar prepuščati naključju. 
Timotej Milanov

V Termah Vivat v Moravskih Toplicah so nedavno odprli nov bazen. Ta je del obsežnih investicij, ki so jih začeli izvajati v času zaprtja zaradi epidemije koronavirusa. Bazen je namenjen predvsem sproščanju, ki zajema številne zanimive elemente, kot so vodne postelje in kotički za vodne masaže. Investicija, s katero so v termah ob olimpijskem in številnih drugih notranjih ter zunanjih bazenih še obogatili ponudbo, je stala 500 tisoč evrov. "V ponudbi nam je še manjkal takšen bazen, kakršne imajo v vrhunskih termalnih resortih. S tem smo dobili edinstven bazen v Sloveniji in tudi širše," ob tem pravi lastnik term Metod Grah. Namesto keramike so v bazenu uporabili oblogo pebbletec, kar je novozelandska tehnologija. Odločili so se za kombinacijo modre podlage s kristalnimi kamenčki, s čimer so dosegli, da je bazen turkizne barve, s tem pa skušajo poustvariti barvo Karibskega morja. Idejo za tak bazen je Grah dobil na potovanjih na Zanzibarju, kjer si je zamislil tudi vodne postelje, in na Arubi, kjer ga je prav tako navdušila barva morja. Bazen je dolg 25 metrov in 12,5 metra širok. "Namenjen je predvsem uživanju, temu primerna je tudi temperatura vode, ki znaša 33 stopinj Celzija. Hkrati je dovolj velik, da obiskovalcem omogoča, da v njem tudi zaplavajo."

Prenova se nadaljuje

V zadnjih mesecih so v hotelsko prenovo, ki med drugim zajema povsem prenovljen velnes center, širitev dveh restavracij, prenovo vseh kopalnic in hodnikov v hotelu, novo dvigalo (že trinajsto v hotelu) ter bar v hotelski avli, vložili okoli dva milijona evrov. Novo dvigalo bo goste odpeljalo v novi velnes center. Kmalu bodo začeli tudi nadgradnjo obstoječega objekta z enajstimi sobami s pogledom na bazenski kompleks in Goričko. V teh sobah bodo postelje, ki bodo v dolžino in širino merile 2,2 metra, s čimer bodo ustvarili ponudbo za košarkarske, odbojkarske in rokometne ekipe. Prav tako se že pripravljajo za novo investicijo, ki se bo začela oktobra, to bo kamp s šestimi zvezdicami s 30 mesti za avtodome. Vsa parkirna mesta bodo imela ogrevanje, torej bo kamp gostom na voljo tudi pozimi. V njem bodo še spremljajoči objekti z garderobami in sanitarijami. Grah poudarja, da bo celotna ponudba v kampu nadstandardna, s čimer merijo predvsem na nizozemske goste. Odprtje načrtujejo prihodnjo pomlad. Sestavni del načrtovanih investicij je tudi tako imenovani vodni svet, ki bo dokončan čez dober mesec dni. Vse že izvedene in načrtovane investicije skupno znašajo več kot tri milijone evrov.

Zmogljivosti polno zasedene

"Zasedeno imamo ves čas, zato je bistvenega pomena, da ne bo jutri spet treba zapreti hotele. Mi bomo sicer tudi v tem primeru preživeli, bo pa lahko propadla polovica turističnega gospodarstva. Pa ne gre samo za turizem, temveč za celotno gospodarstvo in tudi šolstvo. Država naj nam samo zagotovi, da bomo lahko delali," opozarja Metod Grah. Kot pojasnjuje prokurist Tilen Grah, se mednarodni turizem zaradi omejitev pri prehajanju mej še vedno ni povsem sprostil, tako danes prevladujejo slovenski gostje.

"Vezi s tujimi turističnimi agencijami, s katerimi smo sodelovali pred epidemijo, so se zdaj nekoliko pretrgale, zato je treba vse na novo vzpostavljati, saj so se tudi v tujini začele zadeve na področju turizma komaj zaganjati. Zdaj čakamo, kaj bo prineslo enotno evropsko potrdilo, ampak dobivamo pozitivne signale. Tuje goste pričakujemo predvsem od septembra do konca leta, to so rezervacije, ki smo jih dobili že lani, in upamo, da bodo ti gostje lahko prišli."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta