Težko leto za bolnišnico

A. Nana Rituper Rodež A. Nana Rituper Rodež
21.01.2019 19:46

Stroški naraščajo, a jih bo treba zmanjšati. Zaposleni odhajajo na boljša delovna mesta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodstvo bolnišnice je zaposlenim za izkazano uspešnost primaknilo do 20 odstotkov plače.
Jure Zauneker

Leto 2018 je bilo zanimivo in eno najtežjih v zadnjih 15 letih, je povedal direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota (SBMS) Bojan Korošec.

Bojan Korošec
Jure Zauneker

Kar nekaj prenov

Nekateri bolnišnični oddelki so dosegli in celo presegli zastavljeni program, so pa oddelki, kjer realizacija ni bila stoodstotna. Gre za štiri oddelke, in sicer pediatričnega, ginekološkega, ORL in ortopedskega. "Ne moremo govoriti o enakem vzroku na vseh teh oddelkih, da zastavljeni program ni bil opravljen," razloži Korošec, "dejstvo pa je, da je ponekod pacientov manj, ponekod odhajajo v druge ustanove ali so daljše čakalne vrste. Zato bo iskanje rešitev za vsak oddelek drugačno. Uspešno pa opravljata svoj program interni in kirurški oddelek, kjer je poleg izjemnega obsega dela težav razmeroma malo." Korošec je opozoril še, da se na ortopedskem oddelku opravi veliko dela, a so čakalne dobe še vedno predolge.

Vodstvo bolnišnice je zaposlenim za izkazano uspešnost primaknilo do 20 odstotkov plače.
Jure Zauneker

Zakaj odhajajo in ostajajo

Zavedajo se, da stroški poslovanja naraščajo, zato bodo skušali tudi v tem letu, ko je v ospredju sanacija poslovanja bolnišnice, rast stroškov zmanjšati ter jih uskladiti s prihodki. Že zdaj pa vedo, da se bodo v tem letu dvignili stroški dela v bolnišnici za okoli poldrugi milijon evrov na račun dviga plač zaradi prehoda zaposlenih v višji plačni razred in sindikalnih zahtev. Nekaj dodatnih sredstev bo bolnišnica za to prejela, večino pa bodo morali najti znotraj poslovanja.

Metka Baligač Lipič
Jure Zauneker
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta