(VIDEO) Predstavitev knjige Kriminalni temelji teritorialne obrambe in NLB: Tresla se je gora, rodila se je miš

Marina Vrbnjak Marina Vrbnjak
22.03.2019 15:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Raziskovalca udbovskih arhivov Igor Omerza in Rado Pezdir sta napisala knjigo, ki je sestavljena iz dveh delov. Knjiga ima 284 strani, razkriva številna nova in šokantna dejstva in je opremljena s faksimili dokumentov ter zanimivimi fotografijami.
Marina Vrbnjak

Kot smo že poročali, je včerajšnja predstavitev knjige Kriminalni temelji teritorialne obrambe in NLB avtorjev Rada Pezdirja in Igorja Omerze posebej razburila borce TO - veterane vojne za Slovenijo na tem prostoru. Niko Brus, predsednik OZ VVS Gornja Radgona, ki so se mu pridružili še PO ZVVS Pomurje, OZVVS Lenart ter celotna ZVVS, je že dan poprej na župana Radencev Romana Leljaka naslovil protestno izjavo. "Že pred tremi tedni sem pred sejo občinskega sveta pri tebi protestiral in izrazil zaskrbljenost, da ti, kot župan, v občinskih prostorih dovoliš predstavitev knjige KRIMINALNI TEMELJI TERITORIALNE OBRAMBE NLB," je zapisal in hkrati podal zahtevo, da predstavitev prekliče oziroma umakne iz programa dela. "Najprej protestiram v imenu borcev TO-veteranov vojne za Slovenijo na tem prostoru, v imenu takratnih policistov - danes PVD Sever, v imenu Civilne zaščite in vseh civilnih struktur. Vsak od nas je dal svoj prispevek k uspešni obrambi domovine v Osamosvojitveni vojni 1991," je med drugim zapisal Brus. Zelo jih je zmotilo, da se predstavitev knjige, ki s svojim naslovom po njihovem mnenju daje vtis, da so branitelji nasledniki kriminalnih zgodb, izvede v Radencih. "Avtorja namensko in načrtno nadaljujeta s prikazovanjem situacij, ki so v korist neresnici in lažem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta