Zaposleni v Modi Mi&lan le prejeli preostanek lanskega regresa

Damjana Nemeš Damjana Nemeš
10.05.2023 10:00

Na transakcijske račune so preostanek regresa dobili nakazanega v torek, prejeli so tudi plače za marec, a kmalu bo treba zagotoviti že plače za april.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podjetje Moda Mi&lan 
Jure Kljajić

Delavci tekstilnega podjetja Moda Mi&lan so, kot nam je povedala ena od zaposlenih, po več kot enem letu dobili nakazan še preostali del regresa za leto 2022, ki jim ga je bil direktor Milan Mörec dolžan. Regres za leto 2022 je moral biti lani po Zakonu o delovnih razmerjih izplačan najmanj v višini minimalne plače, kar je znašalo 1074,43 evra bruto. Spomnimo, delavci so januarja lani dobili nakazano le okrog 100 evrov tega zneska. Z marčevsko plačo, ki je bila izplačana prejšnji teden v petek, je podjetje delavcem poravnalo vse dosedanje obveznosti, a hkrati se že bliža nov plačilni dan, ki je 18. v mesecu. 

Kot je znano, je sicer Inšpektorat RS za delo zaradi ponavljajočega kršenja pravic delavcev kazensko ovadil odgovorne v tem tekstilnem podjetju, potem ko je izčrpal vse možnosti preventivnega delovanja. Inšpektorat za delo je pri podjetju od leta 2013 opravil 34 inšpekcijskih nadzorov in do sedaj ugotovil več kot 40 kršitev delovnopravne zakonodaje, tako na področju delovnih razmerij kot na področju varnosti in zdravja pri delu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta