Župan Gornjih Petrovcev žalil občinsko svetnico, prijavila ga je policiji

Damjana Nemeš Damjana Nemeš
21.03.2019 18:57

Skupina svetnikov očita županu Francu Šlihthubru neodgovorno ravnanje z denarjem občine, ta je sklical izredni občni zbor vasi Neradnovci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bodo gasilski dom v Neradnovcih morali prepisati na občino, da bodo dobili uporabno dovoljenje? 
Damjana Nemeš

Občina Gornji Petrovci je že vrsto let ena najbolj zadolženih, prav tako ima zaradi najemanja neugodnih posojil že dobrih deset let blokiran račun, kar pomeni težave pri poravnavanju obveznosti in izvajanju nalog. Kot vzrok za preveliko zadolženost občine skupina svetnikov, ki jo sestavljajo Jože Balek, Geza Šanca, Stanko Čerpnjak, Karel Luthar, Lidija Krpič Časar in Lilijana Svetec, navaja tudi nenamensko razporejanje in uporabo sredstev za sofinanciranje investicij, odgovornost za to pa pripisuje županu občine Francu Šlihthubru.

Franc Šlihthuber
Bernarda Peček
Bodo gasilski dom v Neradnovcih morali prepisati na občino, da bodo dobili uporabno dovoljenje?
Damjana Nemeš

Poskus diskreditacije?

Se je pa župan odzval na poziv MGRT, in sicer tako, da je sklical izredni občni zbor vasi Neradnovci, od koder prihaja svetnik Balek, ki je tam tudi vaški predsednik. "Sklic izrednega občnega zbora nikakor ni praksa, ampak izjemen primer. O nameravanem sklicu kot predstavnik vasi nisem bil obveščen, sam sem načrtoval sklic rednega občnega zbora za 24. marec," je povedal Balek in dodal, da je glede na "animacijo županovih privržencev" šlo za poskus diskreditacije vaškega predsednika.

Na izredni občni zbor v Neradnovcih je Balek povabil tudi druge svetnike, med njimi Lidijo Krpič Časar (sedi skrajno levo). 
Damjana Nemeš
Damjana Nemeš

Napetosti in žalitev

"Župan nas je vseskozi ignoriral in odklanjal sodelovanje z nami svetniki, ki ga na volitvah nismo podprli," je povedal Balek in dodal, da je tudi zato na omenjeni izredni občni zbor kot vaški predsednik povabil druge svetnike ter predstavnika medija, kar je sprožilo neodobravanje župana ter dela vasi, ki stoji za županom.

Župan Franc Šlihthuber 
Bernarda Peček
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta