Bliža se začetek pouka, ste že sklenili nezgodno zavarovanje za svojega nadobudneža?

Nesreče nikoli ne pričakujemo, a te se vendarle dogajajo, zato obstajajo zavarovalnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Slovenci veljamo za športni narod, zato k treningom in spoznavanju različnih športov spodbujamo tudi otroke. V zadnjih letih je način dela nekaterih športnih klubov tak, da se otroci precej hitro usmerijo v tekmovalni šport. Seveda smo vsi starši zadovoljni, če otrok počne nekaj, kar je zanj zdravo in ga zadovoljuje, in šport je nedvomno dober primer take aktivnosti. Vendar pa je pri pogosti aktivnosti, bodisi na treningu bodisi pri igri, večja verjetnost, da pride do poškodbe. In medtem ko nam je samoumevno, da pred morebitno nezgodo zavarujemo svoj avto, stanovanje, hišo in drugo lastnino, starši pogosto pozabimo zavarovati naše najmlajše, ker sploh ne pomislimo, da bi se jim lahko kaj pripetilo.

Shutterstock

Prednosti nezgodnega zavarovanja za otroke

Nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine je ne le cenovno zelo dostopno, temveč velja vedno in povsod, tudi v tujini. Zavarovalnica Sava ponuja nezgodno zavarovanje, ki ga je mogoče prilagoditi posamezniku in izbrati točno tista kritja, ki jih otrok potrebuje glede na starost in dejavnosti, s katerimi se ukvarja.

Da se lahko starši bolj posvetimo varnosti otroka kot birokraciji, nam v Zavarovalnici Sava omogočajo permanentno sklenitev Nezgodnega zavarovanja za otroke in šolsko mladino. To pomeni, da nam ni treba vsako leto skrbeti za ponovno obnovitev zavarovanja, ampak se to podaljša samodejno. Zavarovanje pa je mogoče skleniti tudi preko spleta, kar nam še dodatno olajša postopek.

Shutterstock

In zakaj je še dobro skleniti nezgodno zavarovanje? Vsi vemo, da sama polica ne more obvarovati otroka pred nesrečo, lahko pa sklenjeno zavarovanje nekoliko olajša skrbi staršev po tem, ko se kaj zgodi. Če poskrbimo za finančno varnost družine, se lahko ob morebitnem zdravljenju z mirnejšo vestjo posvetimo negi otroka ob okrevanju, mu zagotovimo dodatno terapijo in pomoč, če jo potrebuje.

Več o Nezgodnem zavarovanju otrok in šolske mladine pri Zavarovalnici Sava preberite TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.