Boleči spomini: Aleš Musar spregovoril o nesreči, v kateri je umrl njegov oče, življenje pa je skoraj izgubil tudi sam

D.Ži
13.06.2023 10:27

Mož predsednice republike se je v zelo osebnem pogovoru dotaknil travmatičnega leta 2018, ko je prišlo do usodnega trčenja med maseratijem in tovornjakom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Musar se danes vozi z nekdanjim ženinim mercedesom.
Profimedia

Pretresljiva zgodba, o kateri ne govori rad. Aleš Musar, mož predsednice Nataše Pirc Musar, je v Delovem podkastu spregovoril o prometni nesreči, ki je v njegovem življenju marsikaj zelo spremenila. Zgodilo se je  2. marca 2018 na zasavski cesti, življenje pa je v nesreči izgubil njegov oče.

Predsedniške volitve 2022: družina Pirc Musar odhaja z volišča  
Profimedia

Pojasnil je, da je avtomobil maserati quattroporte v letih 2017 in 2018 najemal v Nemčiji, nato so na glavni cesti od Hotiča proti Kresnicam z njim doživeli prometno nesrečo. Nasproti vozeči tovornjak je zapeljal na njihov vozni pas in čelno trčil v njih. V nesreči je življenje izgubil njegov oče.

"To je avto, ki ga od 2. marca 2018 nimam več. Z njim smo doživeli precej hudo prometno nesrečo. Na zasavski cesti je šel kamion na naš pas in potem čelno trčil v nas. Za posledicami te nesreče je umrl moj oče. V manj robustnem avtu tudi jaz ne bi preživel. Tako da je vsaka omemba tega maseratija boleč spomin," je v podkastu dejal Musar, ki se danes vozi z nekdanjim ženinim mercedesom, razreda E karavan, v garaži ga čaka tudi starodobnik.

Uprs

Ljubljanski policisti so takrat v zapisnik zapisali, da je 36-letnik vozil tovorno vozilo po glavni cesti od Hotiča proti Kresnicam v koloni vozil, ki se je pri odcepu za Vernek ustavljala zaradi vozila, ki je zavijalo desno. Pri zaviranju je tovornjakarja zaneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pripeljal 52-letni voznik maseratija, s katerim sta trčila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta