(FOTO in VIDEO) Nika Zorjan v cerkvi posnela videospot, škofija je prepovedala snemanje

STA, A.L.
02.06.2022 16:21

Štumpf je snemanja in objave v cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila, prepovedal do preklica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Zorjan
Žiga Culiberg
Žiga Culiberg

Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela videospot, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve, so zapisali na spletni strani Slovenske škofovske konference. Soboški škof Peter Štumpf je zato prepovedal vsa snemanja v vseh cerkvah in kapelah škofije.

Štumpf je snemanja in objave v cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila, prepovedal do preklica. Soboški škof Štumpf prosi za prizadevanje k ohranjanju svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga.

Na spletni strani Slovenske škofovske konference so zapisali, da je ob snemanju videospota prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote.

Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim, so še zapisali.

Sodeč po zadnjih objavah na družbenih omrežjih se je videospot v cerkvi odločila posneti priljubljena prekmurska pevka Nika Zorjan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta