(FOTO) Kulinarična scena v šoku: Slavni televizijski kuhar umrl zaradi alergijske reakcije

D.Ži
11.10.2023 10:23

Njegov talent je navdihnil celo generacijo kulinaričnih umetnikov, gledalci se ga spomnimo tudi iz številnih tekmovalnih kuharskih šovov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Michael Chiarello je že od mladih let veljal za pravo kuharsko superzvezdo.
Profimedia

Michael Chiarello, kuhar, znan po svojih italijansko navdihnjenih kalifornijskih restavracijah, in z emmyjem nagrajeni voditelj oddaje "Easy Entertaining With Michael Chiarello", je umrl.

Sodeloval je tudi v oddajah "Bravo's Top Chef" in "Top Chef Masters". Star je bil le 61 let, piše Chicago Tribune.

Še vedno ni povsem jasno, kaj je v Michaelu Chiarellu sprožilo usodno alergijsko reakcijo. 
Profimedia

Slavni kuhar je umrl v petek v medicinskem centru Queen of Valley v Napi zaradi alergijske reakcije, ki je povzročila anafilaktični šok, so sporočili iz verige restavracij Gruppo Chiarello. Prejšnji teden je bil v bolnišnici na zdravljenju zaradi alergijske reakcije. Podrobnosti, kako je prišlo do tega, še niso znane.

"Globoko žalujemo ob izgubi našega ljubljenega patriarha Mihaela. Njegov kulinarični sijaj, brezmejna ustvarjalnost in neomajna predanost družini so bili v središču njegovega bitja," piše v izjavi skupine.

Chiarello, ki je diplomiral na kulinaričnem inštitutu v New Yorku, je svojo prvo restavracijo Toby's odprl v Miamiju, ko je bil star komaj 22 let. Nato je odprl restavracije v dolini Napa in San Franciscu, vključno z restavracijami Tra Vigne, Coqueta, Ottimo in Bottega.

Blestel in navdihoval je tudi v številnih televizijskih oddajah, podpisal se je tudi pod kar nekaj knjižnih uspešnic. 
Profimedia

Bil je tudi lastnik družinskih vinogradov Chiarello v mestu Yountville v Kaliforniji. Leta 2008 ga je organizacija Zagat razglasila za najboljšega novinca na gastronomski sceni, Forbes in Esquire pa sta Bottego izbrala za eno najboljših novih ameriških restavracij.

Že leta 1985 ga je revija Food & Wine Chiarella razglasila za kuharja leta, leta 1995 pa je prejel nagrado Ameriškega kulinaričnega inštituta. Leta 2011 je bil del tekmovanja "Iron Chef" na televizijski mreži Food Network, in oddaje "Supermarket Superstar" na kanalu Lifetime ter sodnik v šovu "Chopped".

Ljubljenec zvezd. Sophia Loren in Michael Chiarello na kulinaričnem dogodku Bella Italia! v Oakvillu.  
Profimedia

Revija Esquire ga je razglasila za kuharja leta 2013. Vendar pa zanj ni bilo vse tako svetlo in bleščeče, še posebej, ko sta ga nekdanji zaposleni leta 2016 obtožili spolnega nadlegovanja. Obtožbe so leto kasneje na sodišču padle.

Izdal je tudi številne knjige, vključno z "Live Fire Cookbook", "The Tra Vigne Cookbook", "Michael Chiarello's Bottega", "Michael Chiarello's Casual Cooking", "Napa Stories" in "Flavored Vinegars". Za seboj je pustil ženo Eileen in štiri otroke.

"V spomin nanj se nam pridružite pri proslavljanju njegove izjemne poti in neverjetnega vpliva, ki ga je imel na svet hrane, vina in družine, pozivamo vas, da delite obrok s svojo družino in prijatelji, da bi se spomnili, da se med obroki pletejo odnosi med najdragocenejši zakladi življenja," sporočajo iz verige Gruppo Chiarello.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta