(FOTO) Odrasti je dolgočasno: Igralka, ki je upodobila Piko Nogavičko, ima tudi pri 65-ih enako nagajiv nasmeh

D.Ži
23.08.2024 10:32

Glavno vlogo v nepozabni seriji in nekaj filmih je odigrala Švedinja Inger Nilsson, ki je danes stara 65 let in je že zdavnaj zapustila igralske vode.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pika Nogavička (Inger Nilsson) davnega leta 1968 v seriji, ki je zaznamovala generacije. 
Profimedia

Serija Pika Nogavička je zaznamovala odraščanje številnih generacij, ki se še danes z nostalgijo spominjajo deklice s pegastim obrazom in oranžnimi lasmi, spletenimi v kitke. Ni se ločila od svoje opičice in konja, s katerima je živela. 

Neprekosljiva trojica. Maria Persson, Inger Nilsson in Pär Sundberg. Anisa, Pika in Tomaž. 
Profimedia

Glavno vlogo v seriji in nekaj filmih je odigrala Švedinja Inger Nilsson, ki je danes stara 65 let in je že zdavnaj zapustila igralske vode. Danes se ukvarja z administrativnimi deli, dela kot tajnica v Stockholmu, po vlogi, ki ji je prinesla svetovno slavo, pa je sprejela le nekaj manjših vlog. Med zadnjimi je zaigrala v nemški seriji Komisar in morje leta 2007, nastopila pa je tudi  v filmih "Gripsholm", "Black Circle" in "The Here After".

Serija še danes mnoge spominja na neke druge, manj zapletene čase. 
Profimedia

Čeprav je od snemanja Pike Nogavičke minilo že 54 let, ima Inger še vedno svoj značilen nasmeh in pegast obraz, ki se ga starejše generacije zelo dobro spominjajo in ga zlahka prepoznajo. Pär Sundberg je v zgodbi o prefrigani deklici igral Pikinega soseda Tomaža. Vloga ga je izstrelila med zvezde, dobil pa jo je povsem po naključju.

Eden od zvezdnikov serije je bil tudi Gospod Ficko. 
Profimedia

"Plesal sem balet, rad sem bil na odru, obiskoval sem baletno šolo in moja mama je pela opero. Nato so agenti prišli pogledat mojo skupino, ker so iskali fanta, ki bi igral Tomaža. Mama je rekla, da je to zame in da bi lahko dobil vlogo," je Pär pred časom povedal v intervjuju za IN Magazin. S filmsko ekipo je prepotoval Evropo in obiskal tudi Hrvaško, na katero ga vežejo posebni spomini.

Ni je težko prepoznati. Inger Nilsson je tudi pri 65-ih še vedno zelo Pika. 
Profimedia

"Ko smo snemali film Pika na južnem morju, je bila to čudovita izkušnja, takrat smo bili tudi v Dubrovniku. Čudoviti ljudje in čudovito podnebje. Med snemalnimi odmori smo za kosilo jedli 'ševapčiće', pa tudi, kako se že reče, 'plaskalice'. In zdaj se vsakič, ko jem te jedi, spomnim na tiste čudovite dni," je dejal Pär, ki se je medtem umaknil iz sveta filmske produkcije.

Kljub svetovni slavi pa igralka živi precej običajno, nezvezdniško življenje.
Profimedia

V vlogi Pikine sosede Anice smo videli Mario Persson, ki ni nadaljevala z igralsko kariero, danes je stara 64 let in prav tako živi v Stockholmu.

Njen nasmeh ostaja enako iskriv in navihan. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta