(FOTO) Paparaci posneli Jeffa Bezosa in punco na jahti za pol milijarde, ki so jo skoraj obmetavali z jajci

D.Ži
18.05.2023 09:40

Okoli 181 milijard težek lastnik Amazona si je zamislil jahto z najvišjimi jambori na svetu. Kar je ob njenem nastanku prineslo tudi nekaj zapletov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Milijarder in lastnik Amazona Jeff Bezos (59) in njegova atraktivna partnerica Lauren Sanchez (53) te dni uživata na njegovi novi pol milijarde dolarjev vredni superjahti. Par so posneli na španski obali v ponedeljek popoldne in ju ujeli med sproščanjem na palubi jahte, oblečena v kopalke.

Profimedia

To je prvič, da je kdo posnel Bezosa na njegovi novi 70 metrov visoki in 127 metrov dolgi jahti Koru. Gre za najvišjo jahto na svetu, ki sicer nima pristajališča za helikopter, pa tudi bazena ne, a lahko sprejme do 18 gostov, Bezos in Sanchez sta na njej sama, seveda v spremstvu strežnega osebja.

Profimedia

Jahta je polna raznih luksuznih reči, tudi avtomobilov, skuterjev, gliserjev, menda v sebi skriva celo podmornico. Plovilo lahko, kadar je to potrebno, gosti tudi 40-člansko posadko.

Profimedia

Poleg tega, da je vredno pol milijarde dolarjev, mora Bezos za letno vzdrževanje in delovanje tega luksuznega plovila nameniti približno 25 milijonov dolarjev, a glede na to, da naj bi bil težek približno 181 milijard dolarjev, to zanj ne predstavlja večje težave.

Profimedia

Z jahto je povezana tudi polemika. Ladjo so namreč zgradili v Rotterdamu, težava pa je nastala, ker je bila previsoka in so zaradi nje skoraj poškodovali zgodovinsko pomemben most Koningshaven.

Profimedia

Koru ima jambore, visoke 39 metrov. Da bi jo lahko pretransportirali skozi kanal, bi morali zgodovinski most razstaviti, ogorčeni meščani Rotterdama so zagrozili, da bodo ladjo obmetavali z jajci, če se to zgodi.

Profimedia

Ladjo so nato sredi noči prestavili v drugo ladjedelnico v mestu, a so med selitvijo odstranili jambore. Očitno je vse šlo po načrtih, saj bogataša te dni na njej uživata na polno.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta