(FOTO) "Ponosna sem nate, Oleg." Zmagovalec Evrovizije je pred hotelom poljubil punco in se vrnil v vojno

Za.B.
16.05.2022 12:15

"Ni nam bilo lahko, saj smo se vsakič, ko smo se zjutraj zbudili, spraševali, ali so naši doma živi in zdravi."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

"Slavil bom na poti. Dolgi poti. Da bi se vrnili v Ukrajino, moramo najprej sesti na letalo, potem pa še v kombi. Zaradi tega bom rojstni dan verjetno praznoval dan kasneje, 17. maja, in to v objemu svoje mame Stefanije. Zanjo sem tudi napisal pesem, ki je zmagala na Evroviziji,"  je po zmagi v Torinu povedal frontmen skupine Kaluš Orkestra Oleg Psiuk, ki sicer na današnji dan praznuje svoj 28. rojstni dan.

"Eden od verzov naše pesmi gre takole: Vedno bom našel svoj dom, četudi so vse poti uničene. Zaradi tega so naše mame ponosne na zmago. No, one ne slavijo, ker je v naši državi vojna. Zaradi Evrovizije smo dobili posebno dovoljenje, da smo lahko zapustili Ukrajino. Za razliko od drugih delegacij smo mi prve skupne vaje začeli izvajati šele v Italiji. In ni nam bilo lahko, saj smo se vsakič, ko smo se zjutraj zbudili, spraševali, ali so naši doma živi in zdravi," je še povedal glasbenik, ki je, preden je zapustil Torino, poljubil svojo punco Oleksandro izpred hotela in se od nje poslovil.

S fotografijo, na kateri je s fantom in ostalimi člani skupine, se je na Instagramu pohvalila tudi Oleksandra: "Veliko emocij. Težko je najti prave besede … Še vedno je težko razumeti vse, kar se dogaja. Koliko truda, koliko navdušenja. Tvoja zmaga, tvoja Ukrajina. Ponosna sem nate, Oleg."

"Nimamo nobenih načrtov, ne vemo, kaj nas čaka, ko se vrnemo v Ukrajino. Pri nas je vojna. Vojna, ne vojni film. Mi se zbujamo ob zvokih eksplozij. Težko je. Dogaja se nam to, da zjutraj vstaneš in nisi prepričan, ali so tvoji najbližji še vedno živi. Neprestano smo zaskrbljeni, od trenutka, ko smo prestopili mejo. In komaj čakamo, da se vrnemo v domovino, da bomo doma, s svojimi," je pred tem na novinarski konferenci povedal Oleg.

Spomnimo, ukrajinski glasbeniki so dobili posebno dovoljenje, da so lahko zapustili Ukrajino in se udeležili Evrovizije v Italiji. Kot je namreč znano, v Ukrajini velja trenutno zakon, ki za vojno sposobnim moškim prepoveduje, da bi zapustili državo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta