(FOTO) Postavna atletinja bi si lahko brez težav denar služila tudi s poziranjem pred kamero

Gr.G.
16.10.2020 09:25

1,75 metra visoka plavolaska si je v svoji športni karieri prislužila že veliko medalj, v zadnjih nekaj letih pa se je atletinja prelevila tudi v uspešno poslovno žensko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ameriški spletni portal Busted Coverage je nemško atletinjo že pred tremi leti razglasil za najbolj vročo atletinjo na svetu, medtem pa je Alica Ѕchmidt, tudi zaradi svoje lepote, postala prepoznavna po vsem svetu. Na Instagramu postavni tekačici sledi že več kot 1,4 milijona uporabnikov in je tako nemška športnica z največ sledilci.

Zaradi lepotne razglasitve je število sledilcev takrat 18-letne športnice v hipu poskočilo, na povečano prepoznavnost pa se je morala kar privaditi, priznava. "Če se ozrem nazaj, sem zelo hvaležna, saj je to bila zame velika priložnost," je povedala za televizijo Sat1. Tako bi si lahko danes brez težav kruh služila zgolj s poziranjem, saj bi si zlahka koledar napolnila s termini za snemanje in fotografiranje.

Nedavno je Schmidtova trenirala z nogometaši nemške izbrane vrste. V Dortmundu je v teku na 400 metrov, disciplini, v kateri tekmuje, brez težav daleč za seboj pustila Matsa Hummelsa. Pod objavljenim videom je zapisala, da gre za njen prvi resni YouTube prispevek, v manj kot štirinajstih dneh pa si ga je ogledalo že preko 1,2 milijona uporabnikov. Hummels je po porazu že napovedal povračilo 

Profesionalni nogometaši v Nemčiji zlahka zaslužijo tudi sto tisoč evrov mesečno, znesek, od katerega so atleti zelo oddaljeni. Za zmago na tekmovanjih naj bi atletinje svetovnega kova prejele med 2000 in 4000 evri. "Seveda bi si želela, da bi lahka atletika bila deležna večje pozornosti in bi jo tudi na televiziji večkrat predvajali," je dodala Alica. 

View this post on Instagram

Forever grateful 🥰

A post shared by ᗩlica Ѕchmidt (@alicasmd) on

Študentka komuniciranja in medijev pa ni uspešna zgolj na Instagramu. Je tudi obraz hotelske verige, sponzorira jo veliko športnih znamk, bila je že na naslovnici revije, prav tako je sklenila sodelovanje s številnimi proizvajalci zdrave prehrane in dodatkov za fitnes. 

V treh letih je iz športnice tako nastala poslovna ženska. Življenje pod žarometi javnosti pa ima tudi negativne strani. "Seveda sem že dobila sporočila in komentarje, pri katerih sem se vprašala: 'Le kaj delam narobe?' A na takšna sporočila sploh ne odgovarjam več." 

Zaradi pandemije koronavirusa 21-letna športnica letos ne more tekmovati. Ima pa željo, ki bi se lahko že kmalu uresničila. Nastopiti želi na olimpijskih igrah, za ta cilj vsak dan trdo gara, je povedala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta