(FOTO) Pretresljivo: Žena Michaela Schumacherja razkrila njegove zadnje besede pred nesrečo

A.L.
21.12.2023 10:00

Posledice padca so bile hude poškodbe možganov. Več mesecev je bil v življenjski nevarnosti, pozneje so ga iz bolnišnice preselili v domačo oskrbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice padca so bile hude poškodbe možganov.
Profimedia

Michael Schumacher živi v popolni osami, odkar si je med smučanjem leta 2013 resno poškodoval glavo. Nesreča je pustila hude in dolgotrajne zdravstvene posledice. Zanj skrbi žena Corinna Schumacher, ki je že pred časom dejala, da ''vsak dan kaže svojo neizmerno moč". Ob tem je dodala, da gredo ''skupaj skozi terapije in da je vse, kar počno, namenjeno njegovemu izboljšanju. Trudimo se ostati družina in živeti v skladu s tem, kar je imel Michael rad. Nadaljujemo z življenjem".

Zanj skrbi žena Corinna Schumacher, ki je že pred časom dejala, da ''vsak dan kaže svojo neizmerno moč".
Profimedia

Sicer je družina glede njegovega zdravstvenega stanja zelo skrivnostna, največ je javnost lahko izvedela iz dokumentarca Schumacher, ki smo si ga lahko ogledali na Netflixu. Ta obravnava njegovo življenje, kariero in usodno nesrečo. V njem je Corinna razkrila tudi športnikove zadnje besede, ki jih je izrekel tik pred nesrečo. "Tik preden se je to zgodilo v Meribelu, mi je rekel: 'Sneg zame ni varen. Nimam dovolj adrenalina. Lahko bi odletela v Dubaj in tam skočila s padalom'."

Nemški zvezdnik je preživel leta in desetletja za volanom izjemno močnih in hitrih dirkalnikov - celotno kariero je prestal skorajda brez večjih poškodb, le leta 1999 si je v trčenju v Silverstonu zlomil nogo. Po koncu kariere pa se je ponesrečil med smučanjem. Decembra 2013 je padel v Meribelu, pri čemer niti ni bil preveč hiter, nosil je tudi zaščitno čelado, le izjemno nesrečen splet okoliščin ga je v trenutku iz zvezdniškega sveta spravil v povsem drugačen položaj.

Nemški zvezdnik je preživel leta in desetletja za volanom izjemno močnih in hitrih dirkalnikov - celotno kariero je prestal skorajda brez večjih poškodb, le leta 1999 si je v trčenju v Silverstonu zlomil nogo.
Profimedia

Posledice padca so bile hude poškodbe možganov. Več mesecev je bil v življenjski nevarnosti, pozneje so ga iz bolnišnice preselili v domačo oskrbo. Vila Schumacherjev v Glandu ob Ženevskem jezeru je od septembra 2014 trdnjava dobro varovane skrivnosti, dostop do tja imajo le redki. Uradnih informacij o tem, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, je zato zelo malo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta