V Nemčiji jeza zaradi izmišljenega intervjuja z Michaelom Schumacherjem

STA, A.L.
21.04.2023 11:33

Izmišljen intervju z nekdanjim dirkačem formule 1 Michaelom Schumacherjem v nemškem tabloidu je po državi povzročil veliko razburjenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Družina Schumacher je za nemško tiskovno agencijo dpa potrdila, da bo proti tabloidu Die Aktuelle zaradi zavajajočega intervjuja, ki ga je generirala umetna inteligenca, sprožila sodni postopek.

Na naslovnici revije Die Aktuelle je bila ta teden Schumacherjeva fotografija z naslovom: "Michael Schumacher: Prvi intervju!" Manjši podnaslov spodaj pa se glasi: "Sliši se varljivo resnično."

V članku postane jasno, da je tabloid pisal o lažnem intervjuju, ki ga je ustvarila spletna stran s pomočjo tehnologije umetne inteligence (AI).

Večina oboževalcev dirkača bi sicer takoj vedela, da so bile trditve o intervjuju popolnoma izmišljene.

Schumacher živi v popolni osami, odkar si je med smučanjem leta 2013 resno poškodoval glavo. Nesreča je pustila hude in dolgotrajne zdravstvene posledice, kar pomeni, da ne more govoriti ali hoditi.

Od nesreče ga ni bilo več v javnosti, tabloid pa je zavajajoče namigoval, da je Schumacher razkril podrobnosti svojega okrevanja.

V medijski skupini Funke, pod katero sodi tabloid, za zdaj zadeve niso želeli komentirati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta