(FOTO) Skrivnostno življenje zakoncev Schumacher: Žena živi kot v zaporu in se ne želi družiti z nikomer

D.Ži
23.03.2023 11:03

Poškodba, ki je bleščeči svet dirkaške družine postavila na glavo. Informacij o zvezdnikovem stanju je malo in žena zelo skrbi, da tako tudi ostane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neki povsem drugi časi. Corinna se danes izogiba družabnim dogodkom in vprašanjem o možu. 
Profimedia

Corinna Schumacher že deset let brez prestanka skrbi za svojega hudo poškodovanega moža Michaela in skriva podrobnosti iz njunega življenja.

Ustanovitelj in nekdanji lastnik moštva Formule 1 Jordan Grand Prix Eddie Jordan je spregovoril o svojem tesnem prijatelju Michaelu Schumacherju in trdi, da njegova žena živi kot ujetnica moževega zdravstvenega stanja. Izogiba se namreč kosilom in zabavam, da ne bi razkrivala podrobnosti o njem, potem ko je leta 2013 doživel hudo smučarsko nesrečo.

Michaela so nato dali v umetno komo in ga kasneje preselili v družinsko hišo ob Ženevskem jezeru, kjer ekipa medicinskega osebja njegovi ženi Corinni pomaga skrbeti zanj.

Povsem drugačno življenje. Michael Schumacher leta 1999.
Profimedia

"To je najbolj grozljiva situacija za Micka in Corinno. Minilo je skoraj deset let in Corinna v teh desetih letih ni mogla iti na zabavo, kosilo ali kaj podobnega. Je kot ujetnica, ker se vsi želijo pogovarjati z njo o Michaelu, ona pa tega noče," je povedal Jordan, ki mu je Corinna prav tako prepovedala obisk Michaela.

Je pa v lani predvajanem dokumentarcu o njegovem življenju Corinna razkrila nekaj podrobnosti.

"Michael je tukaj. Drugačen, vendar je tukaj in to nam daje moč. Skupaj smo. Živimo skupaj doma, izvajamo terapije. Delamo vse, kar lahko, da bi bilo Michaelu bolje in udobno. In da preprosto čutimo svojo družino, najin odnos. Ne glede na vse, naredila bom vse, kar lahko. Vsi bomo. Poskušamo nadaljevati kot družina, tako kot je bilo Michaelu všeč in mu je še vedno. Nadaljujemo s svojim življenjem. Michael nas je vedno ščitil, zdaj pa mi ščitimo Michaela," je v filmu izjavila žena.

Eden redkih, ki so mu odobrili obisk pri Schumacherju, je bil nekdanji predsednik FIA Jean Todt, ki je maja 2021 razkril, da Nemca obišče dvakrat na mesec.

"Vesel sem, da oboževalci, ne samo v Nemčiji, toliko mislijo nanj. Ljudje toliko sprašujejo o Michaelu in vsi bi morali vedeti, da je v najboljših rokah, obkrožen z ljudmi, ki ga imajo radi," je Todt povedal za nemški Bild.

Zanj skrbi žena Corinna Schumacher, ki je že pred časom dejala, da ''vsak dan kaže svojo neizmerno moč".
Profimedia

Schumacher in Todt sta si že dolgo blizu, saj sta skupaj dosegla velike uspehe pri Ferrariju, za katerega je nemški voznik med letoma 2000 in 2004 osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka.

Razkrili so tudi, da ob Todtovem obisku skupaj spremljata dirke formule 1. Lani se je pridružil Corinni in njeni hčerki Gini pri prevzemu državne nagrade Severnega Porenja-Vestfalije v Schumacherjevem imenu v Kölnu. Slovesnost je potekala približno šest kilometrov od Hurtha, kjer sta bila rojena Michael in njegov brat Ralf.

Corinna je znana borka za pravice živali in jahačica, z zvezdnikom formule 1 pa se je poročila leta 1995. Voznikova žena se je udeležila več jahalnih tekmovanj, leta 2010 pa je zmagala na evropskem prvenstvu. Blizu sta ji 26-letna hčerka Gina-Maria in 24-letni sin Mick, ki je šel po očetovih stopinjah in začel tekmovati v formuli 1.

Corinna Schumacher dneve in noči z ekipo skrbi za hudo poškodovanega moža. 
Profimedia

Družina Schumacher običajno živi na posestvu v Švici ob Ženevskem jezeru, njihova vila pa ima podzemno garažo in lastno bencinsko črpalko. Imata tudi ranč s konji, kjer se Corinna pogosto zadržuje, a vseeno ne želi razkriti preveč podrobnosti o svojem zasebnem življenju.

Michael Schumacher je z družino smučal v francoskih Alpah, ko je zapeljal s proge in z glavo udaril v skalo. Čeprav je imel na glavi čelado, je utrpel hude poškodbe. Če ne bi nosil čelade, bi zagotovo umrl na kraju nesreče, informacije o njegovem resničnem stanju so pricurljale v javnost v zadnjih letih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta