(FOTO) Prizori, ki so užalostili oboževalce: Priljubljeni igralec brez vozička in pomoči ne more več hoditi

D.Ži
12.01.2023 12:40

Parkinsonova bolezen že dolga leta greni življenje Michaelu J. Foxu, a poskuša kljub temu uživati v življenju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hollywoodski igralec in zvezdnik filmov Nazaj v prihodnost Michael J. Fox je bil opažen na počitnicah v mehiškem Tulumu. V med zvezdniki zelo priljubljenem letovišču je z družino praznoval novo leto. Ni ga bilo prav lahko prepoznati. Fotografije 61-letnega Michaela, ki se ga mnogi še vedno spominjajo kot Martyja iz filmske uspešnice, so njegove oboževalce razžalostile in zaskrbele.

Profimedia

Michaelovo zdravje v zadnjih nekaj letih zaradi Parkinsonove bolezni, ki so mu jo diagnosticirali v zgodnjih 90-ih letih, močno peša. Zaradi tega je igralstvo sčasoma opustil, na filmskih platnih pa smo ga lahko videli le v občasnih krajših nastopih.

Profimedia

Redko se pojavi v javnosti. Z ženo Tracy Pollan sta v Tulumu počivala na plaži, z njima je bilo več ljudi, ki so jima pomagali pri transportu iz hotela.  

Profimedia

Michael je večkrat opisal, kako težko je izbiral vloge zaradi zdravstvenih težav, predvsem zaradi vse bolj nezanesljivega spomina. Zaradi bolezni, ki je že zelo napredovala, si daljših dialogov ne more zapomniti. Ustanovil je fundacijo za razvoj medicinskih raziskav, ki pomagajo pri zdravljenju in raziskovanju te bolezni.

Profimedia

Michael je svojo igralsko kariero začel v poznih sedemdesetih letih, a je zaslovel šele v filmu Stevena Spielberga Nazaj v prihodnost leta 1985, pri 24 letih. Vloga bi morala pripasti Ericu Stoltzu, vendar so angažirali Foxa, potem ko so producenti ocenili, da prva igralska izbira ni posrečena.

Profimedia

Potem ko je postal hollywoodski zvezdnik, se je Michael posvetil televiziji in igral Mika Flahertyja v političnem sitcomu Vsi županovi možje. Ves čas mu ob strani stoji ljubezen njegovega življenja Tracy, s katero ima štiri otroke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta