(FOTO) Tako je zvezdnik videti 25 let kasneje: Zaradi vloge v kultnem Titaniku ljudje še danes kričijo nanj

D.Ži
14.11.2022 11:10

Vloga Cala Hockleyja na najbolj znani ladji na svetu ga je zapisala v filmsko zgodovino, a prinesla tudi kar nekaj težav, s katerimi se še vedno sooča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Billy Zane in Kate Winslet na Titaniku. 
Profimedia

Billy Zane je odkrito spregovoril o filmski vlogi, ki ga je zapisala v filmsko zgodovino. Tako prepričljivo je upodobil glavnega negativca v kultnem Titaniku, da še danes nekateri verjamejo, da je tako aroganten in zloben tudi v resnici.  

Profimedia

Hollywoodski zvezdnik se je v središču pozornosti znašel v megalomansko dragem filmu Jamesa Camerona iz leta 1997, zaigral je ob Kate Winslet in Leonardu DiCapriu.

Profimedia

Danes 56-letni Billy je utelesil osovraženega Cala Hockleyja. Pravi, da se še danes počuti kot glavni zlobnež v Hollywoodu in da neznanci na ulici nanj še vedno vpijejo. O posledicah vloge v Titaniku je razmišljal v intervjuju za The Express.

"So tisti, ki vedo, da si igralec in da uživaš v igri, so pa tudi takšni, ki preprosto verjamejo, da sem po naravi hudoben. A v resnici sem ovca v volčjem kožuhu. Titanik je bil dvorezen meč, postal sem bolj vpliven in opazen, vendar ima to tudi slabo stran," meni Billy.

Profimedia

V intervjuju je razkril, da se je ločil od ameriške manekenke in igralke Candice Neill, matere njegovih hčera, 11-letne Ave in 8-letne Gie. Par je bil skupaj 12 let, igralec pa znova išče ljubezen.

Profimedia

Poročen je bil tudi z Liso Collins, zakon je trajal med letoma 1989 in 1995, zaročen je bil z igralko Leonoro Varela. Zasnubil je kolegico Kelly Brook, a se z njo leta 2008 razšel. Po njej je bil v razmerju s hrvaško manekenko Jasmino Hdagh. Nobena njegova zveza ni trajala dolgo.

Profimedia

Leta 1997 je Billy dobil vlogo pokvarjenega tajkuna v Titaniku. Glavni cilj Hockleyja je bila poroka z lepo Rose, ki jo je igrala Kate Winslet, a srce Rose je v filmu osvojil revni Jack, ki ga je igral Leonardo DiCaprio. Čeprav je po tem posnel številne filme, nobeden od njih ni bil tako uspešen kot Titanik.

Profimedia

"Sanje vsakega igralca so bili biti del tako čudovitega filma, to je bil blagoslov, a hkrati je znano, da v Hollywoodu redko kdo tvega. Vsi igrajo na varno karto, saj je v igri veliko denarja. Ko prideš na avdicijo, veš, kakšnega igralca producent išče. Od takrat sem postal sinonim za slabega fanta, zlobneža. Takšna situacija te sčasoma prisili, da postaneš bolj inovativen, da snemaš tako neodvisne filme kot svoje avtorske,'' dodaja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta