(FOTO) To je bodoča kraljica Španije: Pogumna 17-letnica je pravkar prestala naporno vojaško urjenje

D.Ži
25.09.2023 12:28

Prihodnost monarhije je očitno v dobrih in varnih rokah. Bodoča vrhovna poveljnica španskih oboroženih sil je vaje opravila z odliko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
 
Profimedia

Španska princesa Leonor (17), hči kraljice Letizie in kralja Filipa VI., je zaključila prvi del triletnega vojaškega šolanja, fotografije bodoče španske kraljice s puško v rokah pa so zakrožile po svetu.

Profimedia

Prestolonaslednica obiskuje vojaško akademijo v Zaragozi, da bi se pripravila na prevzem vloge vrhovnega poveljnika oziroma poveljnice oboroženih sil, do zdaj je opravila strelske vaje, topografske ture in druge osnovne vojaške dejavnosti.

Profimedia

"V tej fazi osnovnega vojaškega usposabljanja se začnejo individualna bojna navodila, pridobiva se vojaško urjenje, moralo ter znanje o orožju in opremi," so na dvoru pojasnili v sporočilu za javnost.

Profimedia

Princesa Leonor v polni vojaški opremi s puško v rokah izvaja vaje tako na kopnem kot v vodi, pred kratkim pa je skupaj s še 560 kadeti in kadetinjami prejela častniško sabljo.

Profimedia

Princesa je na vojaško urjenje prispela sredi avgusta v spremstvu kraljeve družine. Za špansko revijo Hola! je nato izjavila, da je "malo živčna", na kar je njen oče, kralj Filip, dodal: "To je logično. Malce živčnosti mora biti." 

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta