V finalu Masterchefa prvič dve ženski, gledalci pa ogorčeni: "Goljufija na goljufijo, najslabša sezona!"

D.Ži
16.06.2023 09:21

Anja Fir in Zala Pungeršič se bosta nocoj borili za zmago v deveti sezoni priljubljenega šova, a nekateri bi si v finalu želeli koga drugega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anja Fir bo v finalu morala premagati Zalo Pungeršič. Razplet je skoraj nemogoče napovedati. 
Pop Tv

Zgodovinsko! Aktualna sezona šova Masterchef Slovenija je tik pred vreliščem. In razpletla se bo s prvim ženskim finalom. Po napeti polfinalni bitki sta si mesto v najbolj vročem delu tekmovanja priborili kuharsko izjemno nadarjeni Anja Fir in Zala Pungeršič. Mladi, ambiciozni in zaljubljeni v kulinariko. Simpatična Nik Marolt in Žiga Škvorc sta ostala pred vrati finala, a sta se zelo dostojanstveno borila vse do zadnjega. 

Štirje polfinalisti so se za mesti v finalu borili v dvobojih. Dva polfinalista sta lahko izbrala svoja nasprotnika, slednja pa sestavini za kuhanje, eno za toplo predjed in eno za glavno jed. Nik in Žiga sta izbirala nasprotnici, Žiga Zalo, Nik pa se je pomeril z Anjo. Ta se je odločila za kovača in kozice, Zala pa za jelenov hrbet in rebra. Tekmovalci so morali v 80 minutah pripraviti komponente za obe jedi, nato so lahko pričeli s serviranjem.

Pred sodnike sta prva stopila Nik in Anja. Anjina predjed je bila privlačna, Nikova pa malo manj premišljena, tudi s prezentacijo ni navdušil. Pri glavni jedi je kljub obetavnim sestavinam pustil bolj mlačen vtis. Anjino jed so sodniki opisali kot zelo okusno, z značajem. Pot v finale se je zanjo odprla. Nik odhaja v zgodovino kot kralj izločitvenih testov, na katerih se je vselej nekako izmazal.

Žigina predjed je bila na pogled bolj skromna, tudi okusi niso ravno navdušili, pri Zalini jedi so si sodniki želeli več kisline. Vizualno je Žiga z jedjo navdušil bolj. Zalina jed je navdušila vse tri sodnike. Tako je postala druga finalistka. Bitka za finale se je začela že ob koncu polfinala, saj so sodniki finalistkama en hod že razkrili. Sladico bosta morali skreirati sami. "Vajina edina omejitev bo čas. Za pripravo sladice bosta imeli 120 minut," je dejal Luka.  "Že danes začnita razmišljati in načrtovati, s kakšno sladico bosta zmagali v finalu," je dodal Bine. 

Po polfinalu se je tradicionalno burna debata vnela na uradni Facebook in Instagram strani oddaje. Nekateri gledalci so nad finalistkama navdušeni, drugi pa malo manj. "Posrana kuhinja in nič drugega!!!! Želeli ste, da ženska zmaga, kljub temu da je Nik boljši od obeh!", "Ma ni fer že od samega začetka so sodniki želeli žensko zmagovalko in jim pomagali", "Zgrožena in razočarana. Se je ža na pol sezone videlo koga se favorizira", "To je blo naštiman, 2 dudeka proti dvema ornk, pa še jed sta si zbrale, skos ste teto Zalo naprej tišal od začetka, se vidi, najslabša sezona", so le nekateri od jeznih komentarjev. Nekateri so šli še dlje.

"Goljufija na goljufijo. Dekleti bi morali glavno sestavino izbrati preden sta izvedeli proti kateremu fantu tekmujeta. Ne pa da fanta na slepo izbirata, onidve pa se lahko prilagajata. Sicer pa bi morala Zala izpasti že proti Brini - takrat sta morali v drugem delu kuhati s testeninani, ki sta jih sami naredili v prvem delu. In Zala jih je naredila točno 0. S čim je torej kuhala v drugem delu? Da ne omenjamo nekakšnih prednosti oz. skrivnih sestavin, ki jih je kot edina prejela," na Instagramu piše komentator dule.savic.zniznrus. Očitno so nekateri gledalci spregledali, da sta se dekleti v kuhinji borili kot levinji. Kako se bo razpletla deveta sezona, pa bo na Pop TV znano že nocoj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta