Gre še nižje? Princa William in Harry naj bi se stepla, pri čemer naj bi bil slednji padel na kup črepinj

D.Ži
05.01.2023 10:30

Ledena doba med kraljevskima bratoma se še poglablja. V prihajajoči biografiji "ubežniški" Harry razkriva incident, do katerega je prišlo med bratskim sporom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Princ Harry je izrekel svojo najresnejšo obtožbo proti bratu Williamu. Princa sta se očitno zravsala. Zgodilo naj bi se bilo med prepirom, ko naj bi bil William svojo svakinjo Meghan označil za težko in nesramno. Sredi prepira naj bi bil William Harryja zgrabil za ovratnik, ga vrgel na tla, pri tem naj bi se bila razbila posoda za pasjo hrano. 

Profimedia

Harry je incident opisal v svoji prihajajoči avtobiografiji "Spare" (Rezerva), katere odlomek je objavila revija Guardian, in trdi, da ga je William pustil z vidnimi poškodbami, vključno s praskami in modricami. Zravsala naj bi se bila v njegovem domu v Londonu leta 2019. William, danes valižanski princ, trdi, da je poskušal svojemu mlajšemu bratu le pomagati.

Harryja je takrat obtožil, da papagajsko ponavlja medijske zgodbe o Meghan, nato je prišlo do prepira, ki se je končal s fizičnim obračunom. "Willy, ne morem govoriti s tabo, ko si takšen," je rekel Harry bratu in mu podal kozarec vode. "Odložil je kozarec in nato planil name. Vse se je zgodilo tako hitro. Zgrabil me je za ovratnik, mi strgal verižico in me podrl na tla. Padel sem na pasjo skledo, ki se je zlomila pod mojim hrbtom, in črepinje so se zarezale vame. Za trenutek sem obležal ves omamljen, nato pa vstal in mu rekel, naj gre ven," pripoveduje Harry.

Profimedia

Ni znano, kako je časopis prišel do še neobjavljenega izvoda knjige, glede na to, da se je založnik Penguin Random House zelo potrudil, da bi preprečil uhajanje njenih odlomkov. Viri so že povedali, da so bili dogovori za objavo Harryjevih bombastičnih spominov skrbno varovani in izdelani do najmanjših podrobnosti, pri čemer je zanje vedela le peščica vodilnih.

Harry trdi, da bratu ni želel vrniti, William naj bi bil nato odšel in se kmalu vrnil ves žalosten in poln opravičil. "Ni ti treba tega povedati Meg," naj bi mu bil rekel.

Profimedia

Po Harryjevih besedah ​​Meghan sprva res ni povedal za prepir, temveč je poklical svojega terapevta. Pravi, da je Meghan za pretep povedal  šele, ko je na njegovem hrbtu opazila praske in modrice, in dodal, da ni bila zelo presenečena ali jezna, a naj bi jo bilo vse skupaj zelo užalostilo. 

Dramatični odlomek, ki je razkrit le nekaj dni pred uradnim izidom knjige, bo verjetno povzročil skokovit porast njene prodaje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta