Hudo bolan slovenski režiser išče grob, ki si ga želi urediti v hollywoodskem slogu. A naletel je na birokratske težave

D.Ži
02.03.2024 10:59

"Jaz očitno še po smrti ne bom imel sreče," pravi režiser, ki se je podpisal pod uspešnico Babica gre na jug.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Smrt je neizbežen del življenja, pa vendar se o njej le redko pogovarjamo. Dokončnost se nam pogosto zdi preveč strašljiva, neprijetna, tesnobna. A vsi smo minljivi in prej ali slej nas bo nekdo položil k večnemu počitku. Precej bolj razumsko, življenjsko se lastne minljivosti loteva režiser Vinci Vogue Anžlovar. Podpisal se je pod nepozabno filmsko uspešnico Babica gre na jug, lani pa tudi pod Dedek gre na jug. Razkril je, da boleha za amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). Slabljenje mišic po telesu na koncu pripelje do težav z dihanjem, za revijo Suzy je lani povedal, naj bi mu preostala še nekje dve do štiri leta življenja. Režiser razmišlja tudi že o svojem pokopu, saj je na svojem Facebooku delil zapisal o tem, da išče grob zase, in da si ga želi urediti po svojih zamislih. Pokazal je tudi fotografijo, po kateri sklepamo, da si želi, da bi njegov grob spominjal na zvezde s slovitega hollywoodskega Pločnika slavnih. 

"Huh. Jaz očitno še po smrti ne bom imel sreče. Na Žale sem naslovil dopis, da bi želel najeti grob (tko da bi ga malo po svoje uredil z nagrobnikom v slikovni prilogi), ker s svojim očetom definitivno ne bi bil pokopan - in so mi odgovorili, da se to ne da v naprej in se sklicujejo na objavo v Uradnem listu, ki vnaprejšnjega najema niti ne omenja. A je kakšen pravnik, ki bi mi to pomagal urediti," piše Anžlovar.

Vinci Vogue Anžlovar z ekipo filma Dedek gre na jug na premieri v Mariboxu.
Mediaspeed

"Dejstvo je, da vsak umre, nekateri pač nekoliko prej, drugi pozneje. V šali rad rečem, da sem preživel glasbena genija Princa in Johna Lennona, da znamenite skupine 27 sploh ne omenjam," je povedal v omenjenem intervjuju in dodal, da ga same smrti ni strah, saj da je živel polno življenje. Pod nenavadno, a življenjsko objavo mu sledilci želijo, da se s smrtjo še ne bi srečal tako kmalu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta