(VIDEO) Znani slovenski režiser se pogumno sooča s hudo boleznijo: "Tako pa jaz zdaj spim, da mi ne zmanjka zraka"

ZaB
21.12.2023 15:29

Režiser zimzelenega filma Dedek gre na jug Vinci Vogue Anžlovar je pred časom sporočil, da je zbolel za napredujočo boleznijo, ki prizadene živčevje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinci Vogue Anžlovar z ekipo filma Dedek gre na jug.
Mediaspeed

"Izgubljam mišični tonus, imam težave z govorom in močne krče, ki me za nekaj sekund popolnoma ohromijo ob peklenskih bolečinah. Težko hodim in se zadiham že po nekaj korakih. Stanje se slabša in na žalost ni zdravila ali upanja na izboljšavo," je nedavno povedal Vinci Vogue Anžlovar.

Šestdesetletni režiser, med drugim zimzelenega filma Babica gre na jug iz začetka devetdesetih, ki mu je lani sledil film Dedek gre na jug, je zbolel za amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). To je progresivna nevrodegenerativna bolezen, ki prizadene živčne celice.

Vinci je zdaj na svojem facebook zidu objavil, kakšne so njegove noči. Potrebuje pomoč pri dihanju. A je tudi ta video opremil z značilnim humorjem in ga režisersko obdelal s pripisom: "Tako pa jaz zdaj spim, da mi ponoči ne zmanjka zraka." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta