Koncert ob 30-letnici Leve scene jutri v Kinu Šiška

Matic Majcen Matic Majcen
03.10.2024 06:00

Ali En oziroma Recycleman se bo s koncertom znova poklonil prelomnemu albumu slovenske rap scene iz leta 1994. Vstopnice so še na voljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekoč Ali En, danes Recycleman 
Kino Šiška

Ko je leta 1994 na slovensko sceno udaril album Leva scena takrat komaj 21-letnega Ali Ena, je to za vse predstavljalo pravi šok. Za večino glasbenih oboževalcev seveda pozitivnega, ker je že na prvi pogled šlo za znanilca slovenske glasbene pomladi, predstavnika mlajše generacije glasbenikov, ki je z eno potezo obudil celotno sceno. Za marsikoga je bil šok tudi negativen, še posebej za vse takrat uveljavljene glasbenike, ki se jih je raper lotil v naslovnem komadu. Ker so številni od njih na sceni aktivni še danes - Zoran Predin, Peter Lovšin, Laibach - obuditev tega albuma niti nima tako zelo nostalgičnega ali zgodovinskega pridiha. Še več, Leva scena tudi 30 let kasneje ostaja album, ki kar brsti od nalezljive energije in svežine. 

Ali En oziroma Dalaj Eegol oziroma Recycleman se je svojemu prvencu v Kinu Šiška že poklonil ob 15. obletnici albuma, tokrat pa bo torej ponovil nastop s še enkrat tolikšno časovno distanco. Kot obljubljajo organizatorji, bo Recycleman "v ekskluzivnem nastopu s pomočjo benda, frendov in posebnih gostov odigral kultno plato in druge hite svoje bogate kariere." Iz tega lahko sklepamo, da bomo priča bogatemu in raznovrstnemu dogodku, na katerem bomo izvirni album slišali v reinterpretaciji, ki odraža glasbenikovo trenutno stanje duha. 

Spomnimo, glasbenik se je kasneje mnogim imenom, ki si jih je privoščil na plošči, opravičil za izrečeno v svojih brutalno direktnih besedilih, tako da bo zanimivo slišati, če to pomeni, da bodo tudi izvirna besedila morda vsaj deloma spremenjena ali pa bodo deležna spremljevalnih komentarjev. Obeta se torej izjemen dogodek za vse tiste, ki želijo iz prve roke podoživeti izredno pomembno poglavje iz zgodovine slovenske popularne glasbe.

Omenimo še, da bo kmalu izšla tudi nova, obnovljena izdaja albuma Leva scena na dvojni vinilni plošči. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta