Lucia di Lammermoor spet v Mariboru, na premieri tudi veliko znanih obrazov ...

D.Ži
13.10.2024 06:00

Ena najslavnejših oper, ki tudi v sodobnem času dopušča številne provokativne interpretacije in inovativne režijske postavitve, je nastala izpod peresa italijanskega skladatelja Gaetana Donizettija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bogdan Stopar, Martin Sušnik, Nina Dominko, Dada Kladenik, Luka Brajnik in Luka Ortar so Lucio di Lammermoor v Mariboru prebudili po skoraj treh desetletjih.
Mediaspeed

Operni in baletni ansambel Slovenskega narodnega gledališča Maribor je po skoraj treh desetletjih znova uprizoril znamenito Donizettijevo opero Lucia di Lammermoor. Ta je v četrti izvedbi mariborske gledališke hiše nastala v režiji Giulia Ciabattija in pod taktirko Ivana Huta. V naslovni vlogi je nastopila Nina Dominko.

Verjetno najljubša mariborska cvetličarka Valerija Grubelnik, modni oblikovalec David Hojnik in mestna svetnica Lidija Divjak Mirnik so si privoščili tri ure opere za dušo.
Mediaspeed

Ena najslavnejših oper, ki tudi v sodobnem času dopušča številne provokativne interpretacije in inovativne režijske postavitve, je nastala izpod peresa italijanskega skladatelja Gaetana Donizettija, ki se je s svojim glasbeno-gledališkim opusom zapisal v zgodovino kot eden najprodornejših genijev poznega italijanskega belkanta.

Odlično razpoložena Alemka in Aleksander Arsenovič, starša mariborskega župana, sta v teatru srečala številne znance.
Mediaspeed

Predelava legende o nevesti iz odročnega škotskega Lammermoorja, ki jo je po domnevno resničnih dogodkih v svojem romanu ovekovečil Walter Scott, se je v dramaturško zgoščeni različici libretista Salvadoreja Cammarana osredotočila na tragično življenjsko usodo mlade Lucie Ashton.

Elegantne in uspešne. Vsaka na svojem področju. Tatjana Zabasu Mikuž, partnerka South Central Ventures, Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager, Andrea Volenik, direktorica Volenik, d.o.o., in zdravnica Tijana Orešič Barač
Mediaspeed

Ta se mora zaradi neugodnega ekonomskega položaja poročiti z drugim in pri tem pozabiti na nemogočo zvezo s svojim izbrancem Edgardom Ravenswoodom.

Zadnje čase kar pogosto v Mariboru. Nepovezana poslanka Mojca Šetinc Pašek je klepetala z nekdanjo mestno svetnico in znano humanitarko Zdenko Križanič.
Mediaspeed

V Mariboru so omenjeno opero prvič izvedli leta 1959, ko je naslovno vlogo poustvarila sopranistka Ondina Otta. Pozneje so opero uprizorili še trikrat, nazadnje leta 1995.

Šik dami! Sabina Kisilak, lastnica znanega salona čevljev, je v premieri uživala v družbi prijateljice Sanje Snežič Šlajmer.
Mediaspeed
Dobre operne premiere nikoli ne zamudita Branko Bezjak in soproga Dunja Bezjak, znana profesorica in kulturna mecenka.
Mediaspeed
Natalija Cvetko, kreativna direktorica Mediaspeeda, je imela spremljevalca, tako šarmantnega, da so ji ga mnoge zavidale. Z njo je bil sin Teo Anton Cvetko.
Mediaspeed

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta