Mlada Bosanka dobila izjemno redko priložnost obiskati Michaela Schumacherja, legendarni dirkač je dopolnil 55 let

D.Ži
05.01.2024 09:52

Vprašanje, ali bo javnost sploh še kdaj videla nekdanjega dirkaškega šampiona, ki je po smučarski nesreči nenehno v zdravniški oskrbi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Michael Schumacher in žena Cora davnega leta 1994.
Profimedia

Tudi po desetih letih od smučarske nesreče svet nima konkretnih podatkov o zdravstvenem stanju legendarnega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja.

Slavni Nemec naj bi bil na svojem domu v Švici, družina nekdanjega prvaka pa podatke o njem skrbno skriva. Le redki so lahko Nemca obiskali na njegovem domu, poleg družine je to možnost dobil tudi Jean Todt, družina Schumacher pa se je odločila, da bo to omogočila punci njegovega sina, Laili Hasananović iz Bosne in Hercegovine.

Povsem drugačno življenje. Michael Schumacher leta 1999.
Profimedia

"Na Danskem živeča 23-letna manekenka, ki je z Mickom v zvezi od avgusta, je dobila dovoljenje za obisk Michaela. Nedavno je dobila priložnost biti v ožjem krogu ljudi, ki ga smejo videvati," pišejo danski mediji.

Legendarni Nemec je med smučanjem izven smučarskih prog v Meribelu z glavo udaril v skalo, in čeprav je imel na glavi čelado, se je njegovo življenje drastično spremenilo.

Schumacherja so v bolnišnico prepeljali s helikopterjem, naslednjih šest mesecev pa je preživel v umetni komi. Zdravljenje je nadaljeval v Grenoblu in Lozani, preden so ga septembra 2014 poslali v domačo oskrbo.

Za Michaela naj bi 24 ur na dan skrbela ekipa zdravnikov.

Nekoč z ženo Coro na jahti.
Profimedia

Pred dvema letoma je Netflix izdal dokumentarec o bivšem dirkaču, takrat je njegov sin, ki je šel po očetovih stopinjah, razkril: "Z očetom bi se imel o marsičem pogovarjati. Samo za to bi se odrekel vsemu,'' je povedal Mick.

Te dni je sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher dopolnil 55 let. Otroci so mu čestitali s čustvenimi objavami na družbenih omrežjih. 26-letna Gina je ob skupni fotografiji, očitno posneti na letalu, zapisala: "Vse najboljše, očka! Ozrimo se na eno od naših številnih dogodivščin."

Nekoč v vrhunski formi, po nesreči pa je Schumacher neprestano v zdravniški oskrbi. 
Profimedia

24-letni Mick je čestital Michaelu z objavo zgodbe, v kateri je mogoče videti očeta in sina v dirkalni opremi in čeladah. V naslovu je zapisal: "Vse najboljše najboljšemu očetu vseh časov. Rad te imam!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta