Našli truplo slavnega TV-zdravnika, ki je promoviral razvpito dieto, po izginotju ga je posnela varnostna kamera

D.Ži
09.06.2024 11:10

Ni še jasno, kaj se je zgodilo, a grški reševalci so na otoku Simi po obsežni iskalni akciji našli truplo priljubljenega Michaela Mosleya.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gloria Hunniford in Michael Mosley v oddaji "Loose Women"  
Profimedia

Truplo slavnega britanskega televizijskega zdravnika Michaela Mosleyja, ki je bil pogrešan od srede, so našli v jami na otoku Simi v Grčiji. "Lahko potrdim, da je to on," je za Guardian povedal podžupan Nikitas Grillas. Mosley je izginil v sredo, njegova žena pa ga je prijavila kot pogrešanega, potem ko se ni vrnil s sprehoda.

Zadnji posnetek slavnega zdravnika je očitno naredila varnostna kamera.  
Handout

Mobilni telefon so našli na kraju, kjer je bival z njo. Pri obsežnem iskanju so sodelovali policisti, gasilci, iskalni psi, prostovoljci in dron.

(FOTO) Znani britanski televizijski voditelj izginil med dopustovanjem na grškem otoku

Mosley je študiral medicino v Londonu, vendar je zadnjih nekaj desetletij delal kot voditelj, dokumentarist, novinar in avtor. Njegovo televizijsko delo mu je prineslo nagrade, vključno z emmyjem za BBC-jev znanstveni dokumentarec Človeški obraz, kjer je raziskoval znanost v ozadju človeškega dojemanja lepote.

Iskalna akcija na otoku Simi  
EPa

Mosley je imel trakulje v svojem prebavnem traktu šest tednov, potem ko se je z njimi leta 2014 namerno okužil, da bi posnel dokumentarni film Življenje s paraziti za BBC Four.

Pisal je tudi kolumno za Daily Mail in posnel več televizijskih oddaj o prehrani in telesni vadbi – vključno z oddajo za Channel 4 "Michael Mosley: Who Made Britain Fat?".

Žal se je iskalna akcija na Simiju končala z najdbo trupla. 
Profimedia

Mosley je bil zagovornik občasnega posta, spopulariziral je dieto 5:2 in dieto Fast 800. Bil je oče štirih otrok, ki jih je spočel z ženo Clare Bailey Mosley, ki je tudi zdravnica, avtorica in promotorka zdravega načina življenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta