Nore številke: Razkrili, koliko Luka Modrić zasluži z eno objavo na Instagramu. In še zdaleč ni največji zaslužkar

D.Ži
16.11.2023 13:23

Nogometni zvezdniki sedijo na milijonih evrov, na milijone pa imajo tudi spletnih sledilcev, kar je zelo všeč oglaševalcem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Modrić je na lestvici največjih instagramovskih zaslužkarjev med nogometaši na sedmem mestu.
Profimedia

Portal Japan-101 je objavil rezultate obsežne raziskave o zaslužkih nogometašev na družbenih omrežij. Preko programa "Instagram Influencer Earnings Calculator" so izračunali, koliko dobička nogometaši ustvarijo z eno objavo na Instagramu, Luka Modrić se je uvrstil na lestvico Top 10.

Hrvaški nogometni kapetan je na lestvici po številu sledilcev na osmem mestu, po domnevnih zaslužkih pa na sedmem. Na Instagramu mu sledi več kot 33 milijonov sledilcev, menda pa mu vsaka objava na tej platformi prinese nekaj več kot 18 tisoč funtov oziroma 20,5 tisoč evrov, ugotavljajo japonski raziskovalci.

Luka Modrić dedka omenja v svoji avtobiografiji.  
Profimedia

Na vrhu seznama je Kylian Mbappé. Poudariti je treba, da je japonska študija temeljila izključno na nogometaših, ki igrajo v Ligi prvakov. Zato na seznamu ni Cristiana Ronalda, Lionela Messija ali Neymarja, absolutnih "vladarjev" športnega marketinga, ki prebivajo v Savdski Arabiji ali Severni Ameriki.

Zvezdnik Parižanov Mbappé lahko z eno objavo zasluži približno 85 tisoč evrov, pravijo Japonci, naslednji na seznamu pa je branilec Seville Sergio Ramos s 54 tisoč evri. Več od Modrića na objavo zaslužijo Paul Pogba (58.000), Antoine Griezmann (43), Toni Kroos (31.000) in Robert Lewandowski (22), na seznamu so še Erling Haaland (12,5), Kevin de Bruyne (14)) in Casemiro (11,5).

Kylian Mbappe je prvi na lestvici. Z eno objavo naj bi zaslužil približno 85 tisoč evrov.
Profimedia

"Mbappé velja za enega najboljših igralcev na svetu, v smislu tržnosti je eden najbolj iskanih ljudi za sponzorstva. Pri podjetjih, kot so Nike, Dior, Hublot in Oakley naj bi zaslužil okoli 18 milijonov evrov. Ugledni nogometaši imajo na milijone sledilcev, njihov širok doseg pa je privlačen za znamke, ki želijo oglaševati. Nogometaši uporabljajo platforme, kot sta Instagram in TikTok, da predstavijo svoje izdelke in ustvarijo dohodek, oboževalci pa bodo zelo verjetno zaupali njihovim priporočilom," je pojasnil tiskovni predstavnik Japan101, poroča SportBible.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta