(VIDEO) Svetovna popotnica ocenjevala varnost mest: "V Beogradu sem neprijaznost doživela že ob prihodu"

D.Ži
16.10.2023 11:27

Priljubljena vplivnica, ki je prepotovala svet, je med mesta, v katerih se kot ženska ni počutila dobro, uvrstila tudi srbsko prestolnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Živahni Beograd Američanke očitno ni očaral s prijaznostjo.
Profimedia

Tiktokerica Chloe Jade, ki potuje po svetu in izkušnje s potovanj deli s svojimi 300.000 spletnimi sledilci, je objavila video, v katerem našteva destinacije, kjer se kot popotnica ne počuti varno, mednje pa je uvrstila tudi Beograd.

Devizni priliv od turizma je v prvem letošnjem četrtletju letos znašal 575 milijonov evrov, v enakem obdobju leta 2019 pa 252 milijonov evrov.
Profimedia

Na njenem nelaskavem seznamu se je znašlo glavno mesto Srbije, tiktokerica pa je sledilcem razkrila, da je že ob vstopu v državo doživela neprijaznost.

@chloejadetravels 5 places I felt unsafe in as a female traveler This was a video that was requested by many people so I decided that I should make it. I do wanna stress how important it is to just be vigilant and aware anywhere that you are as any person regardless of gender I also feel lucky that I have not run into more serious issues because I know a lot of women have All of these countries are amazing and you should not stigmatize any of these countries based on my experiences! This is where i felt safe:  @@chloe jade - travel ##travelvlogger##marrakech ##femaletraveldestinations##pattayabeach##parisianlife##safetraveldestination##serbiatiktok ♬ Belonging - Muted

"Nekako razumem, od kod prihaja, saj v njihovi soseščini poteka vojna. Mislim, da preprosto ne marajo Američanov, vendar se mi zdi, da tam nisem preživela dovolj časa," je sklenila.

"Ni problema, brate, mi vse priskrbimo, tudi to ti priskrbimo, samo stopi z nami."
Profimedia

Na njenem seznamu mest, kjer se kot ženska popotnica ne počuti dobro, so poleg Beograda še Pariz, ki ga je sicer obiskala že šestkrat, Marakeš v Maroku in Pataja, ki velja z nekakšno neuradno prestolnico spolnega turizma na Tajskem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta